fbpx

A nyári hónapok a szabadságolások mellett számunkra mindig az őszi beiskolázási időszakra való felkészülést is jelentik.

Ez egyrészt intézményi változásokat jelentett az életünkben: vizsgaszervezői jogosultságot szereztünk az alábbi szakmákra:

 • Gépkezelő képzések
 • Ipari olaj- és gáztüzelőberendezés kezelő
 • Kazánkezelő
 • Nyomástartóedénygépész
 • Fakitermelő
 • Lakott területi fakitermelő
 • Hulladékgyűjtő és –szállító
 • Hulladékválogató és –feldolgozó

Mivel az első félévben beadott ajánlatok, pályázatok olyan volumenű növekedést jelentenek a vállalkozásunk életében, amit a jelenlegi állománnyal nem tudunk a tőlünk megszokott minőségben teljesíteni, így három terültre is új kolléga került a SZÁM-PONT csapatába.

Kerekes Zsanett felnőttképzési szakértő két fő területei a jogszabályi megfelelőség és a vállalati tanácsadás. Ezúton szeretném felhívni a figyelmét projektünkre: TOP-5.1.2 forrás keretében munkaerőpiaci tanácsadást nyújtunk Zala megyei vállalkozásoknak.

Kovács Krisztián kollégánk szakterülete az online marketing, így ezen tevékenységünk hatékonyságának növelését várjuk az őszi lakossági képzéseink területén.

Cseppán Adriána kolléganőnk a megyei kormányhivatalok ajánlattételi felhívásán sikeresen pályázott képzéseink lebonyolításáért felelős, a magazin harmadik oldalán látni fogja, hogy ez országos viszonylatot jelent.

Amire még szeretnénk felhívni a figyelmét: Vállalati tanácsadás projektünk kapcsán „szembejött” velünk a probléma, vagyis inkább igény, hogy foglalkozzunk a partner vállalatoknál jelentkező munkaerő-  hiánnyal.

Felnőttképzési tevékenységünkhöz kapcsolódóan munkaerőpiaci ingyenes szolgáltatást nyújtunk, mivel képzéseink bonyolítása során megismerhetjük a résztvevők előzetes végzettséget, a SZÁM-PONT Oktató Központban a szakmai végzettség megszerzése után segítjük őket a munkaerőpiacon az elhelyezkedésben.

Ezzel az utánkövetéssel azt gondolom, átfogóan kezeljük mind a munkavállalói, mind pedig partnercégeink problémáját.

Az ősz sok esetben az elmúlást szimbolizálja, de nálunk a SZÁM-PONT-ban mindig ilyenkor pezseg legjobban az élet – új képzések indulnak, új projektekbe kezdünk be. Egy éves a SZÁM-PONT Magazin, ezt az évfordulót pedig  egy másik újdonsággal köszöntjük:

Szeptemberben teljesen megújult a SZÁM-PONT honlapja, arculata. Az új kollégák új lendületet, új színt hoztak a mindennapjainkba – szó szerint is, hiszen amint látják a SZÁM-PONT logó is megváltozott. Málnás és még a nyári emlékek színeiben szerkesztettük a SZÁM-PONT Magazin harmadik számát, bemutatva a nyári időszak eredményeit, emlékeit és az ősz céljait.

Reméljük, a dolgos hétköznapokba hoztunk egy kis frissességet!

Milyen képzéseket tervezünk 2019 őszén?

Az őszi hónapokra tervezett képzéseinket a felnőttképzés várható változásához igazítottuk. Minden olyan OKJ tanfolyamot még az idei évben elindítunk, amely végzettség megszerzése munkakör betöltését befolyásolja.

Induló OKJ-s képzéseink teljes listáját IDE kattintva érik el, akárcsak a jelentkezés felületét!

Erre azért van szükség, mivel az alapszakmákat 2020-tól csak iskolarendszerben, tehát az ötéves technikumban és a hároméves szakképző iskolákban lehet majd megtanulni, a felnőttképzés keretében rövidebb idejű, speciális szaktudást nyújtó szakmai képesítések megszerzésére lesz lehetőség.

Mi eddig is vevőink igényeit szem előtt tartva alakítottuk ki képzési kínálatunkat és szolgáltatásainkat. A változások miatt fontos lenne, hogy lássuk, mik a jelenlegi képzési igények az Önök vállalatánál, mivel ezeket a képzéseket 2019-ben indíthatjuk utoljára.

Fogyasztóvédelmi referens szakmai nap

Az elmúlt évek gyakorlatát folytatva 2019 őszén
is megrendezzük Fogyasztóvédelmi referens
szakmai továbbképzésünket.

Tervezett témák:

 • A jog és a gyakorlat szimbiózisa: a fogyasztóvédelem, panaszkezelés a gyakorlatban.
 • Helyes kommunikáció a vásárlókkal, ügyfelekkel.
 • Üzleti, kereskedelmi, ügyfélszolgálati kultúra.
 • Mediáció a viták megoldásában.
 • Technikák, eszközök a jog hatékony gyakorlati alkalmazására.