9 dolog, amit soha ne csinálj egy állásinterjún

Az álláskeresés életünk egyik legkellemetlenebb velejárója, amin igyekszünk hamar túllenni, ám talán éppen e vágyunk miatt olyan ősrégi berögződésekhez nyúlunk, és emiatt olyan nyilvánvaló, vagy akár épphogy ismeretlen hibákat vétünk, hogy észre sem vesszük, hogy ezzel hosszabbítjuk meg a munka nélkül töltött időt. A legtöbben azt gondolják, pontosan tisztában vannak vele, miként kell megírni egy jó önéletrajzot, hogyan kell viselkedni, mit lehet, és mit nem lehet mondani egy állásinterjún, mégis a személyes tapasztalat azt mutatja, hogy még 2020-ban is mindössze 10 emberből egy vagy kettő jelölt akad, aki közel hibátlanul képes tartani, és bemutatni az elvárt viselkedésmintákat, és gondolatokat.

Ebben a cikkben most sorra veszünk 9 olyan tényezőt, melyeket kiiktatva a jelentkezésünkből, és a személyes interjúból, nagymértékben növelhető a későbbi pozitív elbírálás lehetősége, és magunkat is távolt tartjuk egy újabb kellemetlen és kényelmetlen kudarcélménytől.

Ne késs el, de túl korán se érkezz!

Alighanem a késést nem kell túlmagyaráznunk, és egy interjú kapcsán nincs rá megfelelő indok, a „késett a busz”, vagy a „lemerült a telefon, és nem ébresztett” nevetséges, ezekre a Te felelősséged odafigyelni. Ugyanígy kilóg a lóláb akkor is, ha túl korán érkezel, mert görcsösség érzetét kelti, ráadásul az interjúztatók is kényelmetlenül fogják érezni magukat, ha háromnegyed órán át azt kell nézniük, hogy a váróban ücsörögsz, és a telefonodat nyomkodod. Ha túl korán érsz oda, igyál meg egy kávét, térj be egy pékségbe, és maximum 10 perccel a megbeszélt időpont előtt érkezz.

Ne hagyd bekapcsolva a mobilod!

Nem hiába kapcsoltatják ki velünk a színházban, vagy előadáson, tanórán, vagy moziban a mobilt. Az alapvető tisztelet jele, ugyanúgy, mint a pontosság, és ha nem teszed meg, abból a munkáltató kiválóan következtet arra, mennyire lehetsz majd összeszedett a munkavégzés során, ha most erre az apróságra is képtelen voltál odafigyelni. És nem, nem elég lehalkítani, mert amikor egy kínos csendben felzúg a rezgő mobil a zsebben, az épp ugyanolyan kellemetlen lesz, mert a te viselkedésed is megváltozik tőle.

Ne légy felkészületlen!

A munkáltatók tisztában vannak vele, hogy egy álláskereső párhuzamosan akár több tucat helyre is elküldte az önéletrajzát, de ettől még elvárják, hogy ne vakon ülj le eléjük, így amikor megkérdezik, mit tudsz a cégük működéséről, illendő mondani róla 2-3 mondatot. Ezzel egyrészt jelzed, hogy felkészültél az interjúra, utánanéztél a cégnek, világos képed van a tevékenységükről, vagy akár a saját, leendő munkakörödről is, vagyis már pozitív megítéléssel indítasz, és helyből lekörözöd a többi pályázó 70%-át.

Ne panaszkodj az előző munkahelyedre, vagy munkáltatódra!

Alapvető elvárás, hogy kerüljük a negatív gondolatokat, egyes szakemberek szerint még a „nem” szó használatát is száműzzük az interjú alatti kommunikációnkból (ez azért túlzás, csak megvan a helye). A panasz ráadásul még ennél is rosszabb, a panaszkodás negatív légkört teremt, nem tükröz profi hozzáállást. Ráadásul, ha az előző munkahelyedről az első gondolataid az ott felmerülő akadályok, abból az interjúztató arra következtet, hogy nem vagy túlzottan feladatorientált, és problémamegoldó, mert ez esetben először a sikereidet kezdted volna sorolni.

Ne értékeld túl a pozitív tulajdonságaidat!

Általában minden interjún elhangzik a kérdés, hogy mely tulajdonságaidat szereted a legjobban, vagy melyiket érzed előnynek. Ne kezdjük sorolni egyesével őket, mert önhitt benyomást kelt, ráadásul abban a szituációban ellenőrizhetetlen is. Emelj ki 1-2 fontosabb tulajdonságot, ám azokat támaszd is alá egy-egy élménnyel, mely az előző munkahelyeidhez kötődik, így az interjúztató végre valami kézzelfoghatót kap a kezébe a felesleges, és üres szavak helyett.

Ne kérdezz a fizetésről, amíg ők nem kérdeznek rá!

Alapszabály, aki rögtön a pénzről érdeklődik, azonnal elárulja, hogy semmi más nem érdekli azon kívül. Hogy ez miért baj? Mert aki kizárólag a pénzért fogad el egy állást, az az esetek túlnyomó többségében pontosan annyi energiát fektet majd a munkájába, amennyi a minimum a fizetéshez. A munkáltató ambíciókat akar látni, az elkötelezettség és a szorgalom csíráját, amiből aztán később a cég iránti lojalitás fakadhat. Éppen ezért minden esetben várd ki, amíg ők maguk hozzák szóba a fizetés, és az esetleges egyéb juttatások kérdését.

Ne hazudj!

Rossz lóra teszel, ha mégis megteszed. Ha túlságosan szépeket állítasz magadról, és felvesznek, a hazugság a munkavégzésed alapján, és a személyiséged megismerése közben mindössze néhány hét alatt kibukik, aminek legrosszabb esetben nem kell soroljuk a következményeit. Azonnal bizalomvesztést szenvedsz még azelőtt, hogy egyáltalán okot adtál volna a tehetségeddel, vagy a szorgalmaddal annak kialakulására, egy ilyen kollégával pedig nem sok munkáltató dolgozna együtt szívesen.

Ne beszélj magánéleti, személyes problémákról!

Nagyon egyszerű: nem tartozik oda, ráadásul akárcsak az előző munkáltatóról való panaszkodás, negatív légkört teremt. Kell, hogy lássa a tartásod a munkáltató, mert ez egy fontos tulajdonság, így amikor esetleg kényelmetlen, a magánéletedet érintő kérdést kapsz, nyugodtan mondhatod, hogy erre most nem szeretnél válaszolni, úgy érzed, nem tartozik az interjúhoz. Részemről itt dől meg a „nem” szócska használatának szabálya, vagy mondjuk úgy, ez a helyzet a jótékony kivétel.

Ne beszélj arról, mit nem tudsz, vagy mihez nem értesz!

Az ember igen könnyen kelepcébe sodorja magát, amikor esetleg egy jól irányzott kérdés belehajszol egy komolyabb hiányosságba, akár a tulajdonságaid, akár a szakmai előéleted kapcsán. Ezt a szituációt igen könnyű megfordítani, és sok interjúztatónak talán fel sem tűnne: egész egyszerűen ahelyett, hogy megerősítenéd a gondolatait a saját hiányosságodról, kezdj el ugyanarról pozitív megvilágításból beszélni. Egy példa. Azt mondja az interjúztató: „látom, hogy 2012 és 2014 között nem dolgozott.” A válasz lehetne az is „munkanélküli voltam, sehova se vettek fel”. Ellenben lehet az is: „igen, ebben az időszakban volt időm az önfejlesztésre, több különböző kurzust is elvégeztem, hogy szakemberré képezzem magam a területen.” Ugye, mennyivel másabb az üzenete? Hogy ez nehéz? Nos, valóban, senki sem mondta, hogy tisztességesen helytállni egy interjún könnyű feladat lenne.

Hozzászólások itt: “9 dolog, amit soha ne csinálj egy állásinterjún

Hozzászólás lezárva.