fbpx

Cégük legkeresettebb képzései közé tartoznak a különböző nehézgépkezelői jogosítványok megszerzésére vonatkozó tanfolyamok. Évről-évre számos megkeresést kapunk magánszemélyektől és cégektől egyaránt, ráadásul az ország legkülönbözőbb részeiről, úgyhogy bőven itt volt az ideje, hogy átnyújtsunk egy rövidke, de annál lényegretörőbb áttekintést arra vonatkozóan, miben rejlik vajon a gépkezelői jogosítványok elképesztő népszerűsége, és miért is lehet ez jó út a tanulni vágyóknak?

Mert gyors!

Valóban, most, hogy az OKJ rendszer óriási átalakítás előtt áll, és ennek az átalakításnak vélhetően éppen az igencsak rövid tanulmányi idővel bíró tanfolyamok esnek majd áldozatul, a gépkezelői képzések népszerűsége még inkább emelkedni látszik. Ezek a jogosítványok ugyanis ideális esetben akár 2 hónap alatt is megszerezhetők. A SZÁM-PONT Kft. választékában már olyan tanfolyamokat is talál, melyeket kellő tapasztalattal akár 1-1,5 hónap alatt is el lehet végezni.

Mert hiányszakma!

A Központi Statisztikai Hivatal megközelítőleg negyedévente közzéteszi a legújabb munkaerőpiaci statisztikákat, melyek többek közt a magyarországi betöltetlen állásokat is szigorúan számba veszik. Ezek a kimutatások pontos képet festenek arról, hogy az informatika mellett általában a gépkezelői szakma az, melyben folyamatosan nyílnak lehetőségek, és mindig akad betöltetlen állás, olyan kirívó esetek is előfordulnak, mikor egyidejűleg közel 17 ezer munkakör állt munkavállaló nélkül, vagyis nyugodtan mondhatjuk, hogy a megfelelő végzettséggel játszi könnyedséggel el lehet helyezkedni e területen.

Mert emelkednek a fizetések!

Ez ráadásul nem az inflációnak, vagy minimálbér-emelésnek köszönhető, hanem egész egyszerűen egy a megürült álláshelyek által generált természetes folyamat, hiszen minden olyan szakmacsoportban törvényszerűen nőnek a bérek, ahol egyre nehezebb megfelelő munkaerőt keríteni. A gépkezelők esetében ráadásul a munkáltatók többsége magánkézben lévő nagyvállalat, akiket nem köt semmiféle állami megszorítás a bérek maximalizálására vonatkozóan, így bátran, a saját lehetőségeiken belül gazdálkodhatnak a bértárgyalásokon, és ez általában jóval magasabb fizetést eredményez a gépkezelők számára.

Mert könnyen teljesíthetők a bemeneti feltételek!

Valóban, gépkezelő bárki lehet, aki betöltötte a 18. életévét, rendelkezik a megfelelő egészségügyi alkalmassággal, ezen felül pedig minimum 8 általános végzettséget fel tud mutatni. Az természetes, hogy a gépészeti érdeklődés nagy előnyt jelent, de nem képez bemeneti feltételt, mindössze nagyban megkönnyíti a résztvevő számára a tanulást.

Mert gyakorlatorientált!

Ezt talán felesleges is megemlíteni, de mégis fontos. Egy ilyen tanfolyam esetében az elméleti oktatás minimális, és ez alapvetően így van jól, hiszen a jogosítvánnyal a résztvevő azonnal munkaképessé válik, vagyis akár napokon belül készen kell állnia, hogy beüljön egy nehézgép, vagy egy targonca volánja mögé, így a képzés törzsanyaga is érezhetően arra koncentrál, hogy ezt a lehető legnagyobb biztonsággal meg tudja tenni. Így aztán a képzés is előnyben részesíti a gyakorlati tudást, gyorsan és rendkívül hatékonyan képezve szakemberré a résztvevőt.