fbpx

Néhány évtizede csupán legyintettünk, amikor azt hallottuk, hogy a jövő az élethosszig tartó tanulás lesz. Ma azonban már saját bőrünkön érezzük mindezt.

Sok embertől hallani mostanában, hogy az életében az egyetlen állandó dolog a változás. Bár eleinte megmosolyogjuk ezt a kifejezést, de ha jobban belegondolunk, akkor van benne némi igazság. A Covid teljesen felborította az életünket. Olyan, korábban elképzelhetetlen élethelyzeteket teremtett, amiben rendkívüli módon szükségünk volt az alkalmazkodó- és tanulási képességeinkre. Amikor azt gondoltuk, hogy túl vagyunk a nehéz időszakon, egy újabb csapás ért bennünket, ez pedig a háborús helyzet.

Nem tudjuk, hogy mit hoz a jövő, de változások biztosan lesznek. Nekünk pedig alkalmazkodnunk kell ezekhez a változásokhoz, ha talpon akarunk maradni.

Megújulás = versenyképesség?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a munkaerőpiacon az maradhat versenyképes, aki képes megújulni, képes alkalmazkodni és meglátni az új lehetőségeket.

Magyarországon nem igazán alakult ki az élethosszig tartó tanulás kultúrája. A rendszerváltás előtti időszakban az emberek jellemzően egy vagy két munkahelyen töltötték az aktív éveiket. Ma már teljesen más a helyzet. Szinte biztos, hogy egy napjainkban munkába álló fiatal 5-6 alkalommal fog majd munkahelyet váltani. Sőt, az is előfordulhat, hogy élete során nem csak munkahelyet, hanem pályát is módosít majd.

A nagyszülők, szülők példája ma már nem követhető minta. Egyre jobban értelmet nyer az élethosszig tartó tanulás kifejezése, és egyre inkább figyelni kell a gazdasági változásokat azért, hogy a megfelelő módon reagálhassunk a kialakult helyzetekre.

Felnőttképzéssel lehet a leggyorsabban megújulni!

A felnőttképzés egyik legfontosabb előnye, hogy segítségével az érintettek a leggyorsabban reagálhatnak a megváltozott helyzetekre. A felnőttképzés lehet tulajdonképpen a megújulás kulcsa. Mindössze néhány hónap alatt olyan szakmai tudást és végezettséget szerezhetünk, amely lehetőséget teremt számunkra a megújulásra és a versenyképességünk növelésére.

Bár Magyarországon a felnőttképzésben résztvevők aránya elmarad az Európai Unió többi országainak adataihoz képest, azért már nálunk is érezhető a javulás. A SZÁM-PONT Kft-nél úgy látjuk, hogy a legnépszerűbb képzések közé a pedagógiai és az építőipari képzések tartoznak. Pedagógiai képzéseinken jellemzően a 20 és 55 éves korosztály vesz részt, közülük is a legtöbben vagy pályakezdők, vagy pedig a GYES után keresnek új munkalehetőséget. Az építőipari képzéseinken pedig elsősorban olyan résztvevők vannak, akik már egy ideje ezen a területen dolgoznak, de szeretnének olyan saját vállalkozást indítani, amihez szükség van a megfelelő végzettségre.

Nem mindegy, hogy milyen felnőttképző intézményt választunk!

Fontos, hogy a kiválasztáskor vegyük figyelembe, hogy milyen szakmai és gyakorlati lehetőségeket kínál az adott intézmény. Járjunk utána, hogy milyen jellegű szakmai oktatás folyik az adott intézményben, mennyire figyelnek oda a résztvevőkre, illetve hogyan támogatják a munkába állást a képzés elvégzése után.

A SZÁM-PONT Kft-nél mi kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy aki nálunk tanul ne érezze magát egyedül, még akkor sem, ha online tanfolyamon vesz részt. Minden résztvevőre odafigyelünk, hiszen munkatársaink folyamatosan nyomon követik az egyes tanfolyamok előrehaladását, és emiatt időben észlelik, ha valakinek segítségre van szüksége.

Számunkra fontos, hogy a résztvevők értéket kapjanak, ne csak információt! Nem csupán át szeretnénk adni a tananyagot, hanem kiemelt figyelmet fordítunk arra is, hogy a résztvevők csapatként működhessenek együtt, és érezzék, hogy összetartoznak. Ebben tapasztalt coach kolléganőnk van a segítségükre. Mindennek nem csak a tanfolyam időtartama alatt van jelentősége, hanem a képzés elvégzése után is. Tapasztalatból tudjuk, hogy számos szakmai együttműködés, illetve személyes barátság alakult ki a tanfolyamaink során, amelyek pozitív hatással voltak a résztvevők életére.

Mi a SZÁM-PONT Kft-nél fontosnak tartjuk, hogy partnereinkkel közösen gondolkodva alakítsuk képzési kínálatunkat. Ennek köszönhető, hogy azoknak, akik nálunk tanulnak már a tanfolyam ideje alatt is tudunk lehetőséget biztosítani a munkavégzésre. A duális képzések mintáját követve így sokkal hatékonyabban tudjuk támogatni a hozzánk fordulókat.

Természetesen mindezt nem tudnánk megtenni jól felszerelt, kényelmes és modern tantermek nélkül. Tudjuk, hogy milyen fontos, hogy a tanultakat a gyakorlatban is elsajátítsák a résztvevők, ezért igyekszünk ezen a téren is mindenben támogatni őket.

A SZÁM-PONT Kft szervezésében megvalósuló tanfolyamok a munka és a család melletti tanulás megkönnyítése érdekében hétvégenként zajlanak. Sőt, szinte minden tanfolyamunk mellé valamilyen hasznos ajándékot is adunk a résztvevőknek, amellyel egyéb, az adott szakterülethez kapcsolódó képességeiket is fejleszteni tudják.

Képzéseink folyamatosan indulnak! Ide kattintva mindig friss információ jelenik meg.
Ha mégis kérdésed lenne, akkor fordulj hozzánk bizalommal, szívesen segítünk!
Elérhetőségeink:

📞 Telefonszámunk: +36 92 314 390
📧 E-mail címünk: kepzes@szam.hu