fbpx

A társadalmi felelősségvállalás fontos érték a SZÁM-PONT Kft. számára. Büszkén mondhatom, hogy nem csak nekem, mint ügyvezető igazgatónak, hanem valamennyi kollégámnak is.

Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy miután 2021-ben elnyertük az Év Zala Megyei Adományozója díjat, idén újra elismerő oklevélben részesülhettünk.

Az Év Zala Megyei Adományozója díjat a Zala Megyei Civil Központ adja át minden évben azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a vállalkozások társadalmi felelősségvállalására, példaértékű támogatói tevékenységére. Az elismerést olyan vállalkozások kaphatják meg, amelyeket civil szervezetek ajánlanak a számukra nyújtott támogatás ismertetésével.

A pályázatokat minden évben egyszer bírálják el, majd egy rangos esemény keretében kihirdetik az eredményeket és kiosztják a díjakat.

zala-megyei-adományozó

Mit jelent a társadalmi felelősségvállalás a SZÁM-PONT Kft. számára?

Jónak lenni jó! – mondja Csalló Andrea a SZÁM-PONT Kft. ügyvezető igazgatója.

A SZÁM-PONT Kft-nél azonban nem csak szóban, hanem tettekben is megnyilvánul a társadalmi felelősségvállalás. Minden évben igyekszünk a lehetőségeinkhez mérten támogatni a helyi civil szervezeteket, illetve a segítségre szoruló embereket.

A 2022-es év szomorú eseménnyel indult. A szomszédunkban zajló orosz-ukrán háború miatt rengeteg ember volt kénytelen elhagyni az otthonát. Sokan csupán a legszükségesebb dolgaikat tudták magukkal hozni, így a hideg időben nélkülözni voltak kénytelenek. Ezért úgy gondoltuk, hogy meleg takaró és ruha sokat segíthet a menekültek számára. Nagyon örültünk, amikor Beregszászon, a rászorulókat befogadó civil szervezetekkel fel tudtuk venni a kapcsolatot és el tudtuk juttatni részükre az általunk gondosan összekészített adományainkat.

Ahogy a korábbi években, úgy a 2022-es évben is segítettük a DOWN – Mosolyambulancia Egyesületet, akik fogyatékkal élő, de különösen Down szindrómával született gyermekek társadalmi integrációját segítik. De nem csak a gyermekeket támogatják, hanem igyekeznek megfelelő szakmai információkkal ellátni a Down szindrómás és fogyatékkal élő gyermekek szüleit is azért, hogy könnyebben leküzdhessék a hétköznapok által támasztott nehézségeket.

A SZÁM-PONT Kft-nél büszkén vállaljuk, hogy mi nem csak munkatársak, hanem igazi csapattársak és barátok is vagyunk. Nem csak a szabadidős tevékenységben tartunk össze, hanem igyekszünk közösen is segíteni ott, ahol lehetőségünk van rá. Ezért mindig örömmel vállaljuk, hogy a Magyar Vöröskereszt által szervezetett véradáson aktívan közreműködünk. Sőt, kis csapatunk gondolt egy nagyot és a koraszülöttek megsegítésére szervezett jótékonysági futóversenyre is beneveztünk.

„Jónak lenni jó!”

Hisszük, hogy a civil szervezetek a letéteményesei a helyi közösségek működtetésnek, hiszen szerepet vállalnak a rászorulók gondjainak enyhítésében. Hálásak vagyunk nekik, hogy munkájukkal lehetőséget biztosítanak számunkra is, hogy ne csak alkalomadtán, hanem folyamatosan segíthessünk.