fbpx

Ma már egyre többen választják a felnőttképzést akkor, ha úgy érzik, hogy változtatni szeretnének életükön. Sajnos nem ritka, hogy a kezdeti lelkesedés alábbhagy, ezért szükség lehet némi támogatásra. Ennek érdekében a SZÁM-PONT Kft. a piacon szinte egyedüliként coach támogatással indítja a képzéseit.

Mit jelent ez pontosan?

Milyen előnyei származnak ebből a résztvevőknek?

Nézzük!

 

A tapasztalat azt mutatja, hogy a szakmai fejlődés, illetve az önfejlesztés iránti igény folyamatosan növekszik. Ma már a munkaerőpiaci boldoguláshoz elengedhetetlen a gyors reagálás, az alkalmazkodóképesség és az élethosszig tartó tanulás. A felnőttképzés egy kiváló eszköz a mai gyorsan változó világunkban, hiszen a segítségével viszonylag rövid idő alatt modern, naprakész és versenyképes tudással gazdagodhatunk.

Mi a SZÁM-PONT Kft-nél nagy tapasztalattal rendelkezünk a felnőttoktatás területén. Nem csak az oktatási piacot, hanem a résztvevőket, a résztvevők motivációját és esetleges nehézségeit is ismerjük. Az elmúlt évek során felfigyeltünk arra, hogy a kezdeti lelkesedés időnként alábbhagy. Ennek oka lehet, hogy a résztvevők elbizonytalanodnak a céljukat illetően. Az is előfordulhat, hogy idő előtt abbahagyják a képzést, mert nem érzik jól magukat a csoportban vagy nem bíznak eléggé önmagukban ahhoz, hogy végig is csinálják az adott tanfolyamot.

Ezekre a nehézségekre reagálva úgy döntöttünk, hogy minden képzésünket egy kiváló coach szakember bevonásával indítjuk, aki támogatni tudja a résztvevőket a céljuk megfogalmazásában és elérésben.

Milyen előnyei vannak a coach támogatásának?

Fontos tisztáznunk, hogy pontosan mit is csinál egy coach.

Mindannyiunkkal előfordul olykor, hogy elakadunk, nem tudjuk, hogy merre kellene tovább haladnunk. Nos, a legtöbb embernek ilyenkor egy pszichológus jut eszébe, mint megoldás. Pedig van más alternatíva is, például a coach.

A coach nem ad tanácsot, nem mondja meg, hogy kinek mit kell tennie. Helyette viszont segít több nézőpontból áttekinteni az adott problémát. Strukturált kérdéseinek köszönhetően pedig a felnőttképzésben résztvevők több megoldási alternatívát is megismerhetnek, amelyből önmaguk ki tudják választani a számukra a legmegfelelőbbet.

Milyen előnyei vannak annak, hogy egy coach indítja a SZÁM-PONT Kft. képzéseit?

  1. A résztvevők igazi csapattá kovácsolódnak!

Tudjuk, hogy az egyik legfontosabb dolog egy felnőttképzés során, hogy a résztvevők jól érezzék magukat a képzési csoportban, hiszen enélkül a kezdeti motiváció nagyon gyorsan alábbhagyhat.

A coach kollégánk ezért a képzéseket csapatépítéssel kezdi, ahol valódi csapatot kovácsol a résztvevőkből. Ennek köszönhetően senki nem érzi egyedül magát, nem magányos a képzési napokon. Önbizalmuk megnő, mernek kérdezni, segítséget kérni egymástól és az oktatóktól, valamit egymást is támogatják.

Egyáltalán nem ritka, hogy a képzéseinken résztvevők a képzés végére lelkileg is megerősödnek. Sőt, olyan tanulónk is volt, aki coach kollégánk támogatásával saját életében fellépő problémáit is megoldotta, és a tanfolyam végén magabiztosan vágott bele egy új vállalkozás elindításába.

  1. Meghatározzák a céljaikat!

A cél meghatározása elengedhetetlen a motiváció fenntartásához. A coach rendkívül hatékonyan tud ebben segíteni a résztvevőknek. Eszköztárában számos olyan dolog van, amely támogatja a tanfolyamon résztvevőket a célképzésben, a saját egyéni céljuk pontos meghatározásában. Ez pedig jelentős mértékben hozzájárul, hogy a képzésre mint lehetőségre tekintsenek, motiváltan és magabiztosan legyenek jelen az egyes képzési napokon, és pontosan tudják, hogy mihez szeretnének kezdeni a képzés lezárultát követően.

  1. Megtanulnak fókuszálni!

Nagyszerű dolog, amikor valaki motivált, van célja és úgy vág bele egy képzésbe. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy gyakran a kezdeti motiváció gyengül, mert rengeteg dologra oda kell figyelni. A felnőttképzésnek ez az egyik hátránya. Itt tulajdonképpen a sűrű mindennapjainkból veszünk el egy szeletet, próbálunk kiszakadni és a saját fejlődésünkkel foglalkozni.

Sok esetben azonban elkerülhetetlen, hogy ugyanúgy ott kavarogjanak a fejünkben a hétköznapi gondok. A családi és anyagi jellegű problémák, vagy akár valamilyen egészségügyi panasz.

A coach segít megtanulni fókuszálni. Sok esetben elég néhány olyan praktika, módszer, amire a résztvevők korábban nem is gondoltak, és máris sokkal hatékonyabban tudnak tanulni. A coach ezeket az eszközöket tudja megadni a számukra.

  1. Megnő az önbizalmuk!

A SZÁM-PONT Kft. számára rendkívül fontos az értékteremtés. Nem csak letudni akarjuk a tanfolyamokat, hanem szeretnénk valódi értéket adni a résztvevőinknek. A coach támogatás ezt a célt is szolgálja, hiszen volt már rá példa, hogy egy résztvevő nehéz élethelyzettel érkezett, azonban a képzés során megerősödött, megnőtt az önbizalma és mire végzett a tanfolyammal az életét is rendbe tudta tenni.

Az önbizalom, illetve az önmagunkban vetett hit megerősödéséhez elengedhetetlen a valahova tartozás érzése is. Azzal, hogy a coachunk csapatot formál a résztvevőkből, közösséget épít, erősíti a hovatartozás érzését is, ami további erőt és motivációt ad a résztvevőknek.

Egyáltalán nem ritka, hogy egy-egy képzésünkön barátságok, sőt, üzleti kapcsolatok is létrejönnek, ami véleményünk szerint rendkívül fontos a mai világban.

Mi ezek miatt az érvek miatt tartjuk fontosnak, hogy szakértő coach kollégánk indítsa a képzéseinket. Hiszünk az értékadásban, hiszünk abban, hogy ha a résztvevők jól érzik magukat, akkor már előre várják a képzési napokat, örömmel és motiváltan érkeznek és így sokkal nyitottabbá válnak az új lehetőségek felismerésére.

Gyere és legyél te is része egy nagyszerű közösségnek, és tanulj modern, a mai kor igényeinek megfelelő szakmát!
Képzéseinkről ide kattintva tájékozódhatsz!