fbpx

A felnőttképzésben legtöbbször konkrét céllal érkeznek a résztvevők. Vannak, akik egy magasabb pozíciót céloznak meg, de olyanok is akadnak, akik a képzés elvégzése után önálló vállalkozásba kezdenének. A SZÁM-PONT Kft-nél végzettek közül is sokan indulnak az önálló munkavégzés irányába. Nézzük, hogy mire érdemes odafigyelniük, illetve hogyan segítjük őket az indulásnál.

Az elmúlt években egyre többen szembesülnek azzal, hogy nem csak jó szakemberből, hanem általánosságban a szakemberekből is óriási hiány alakult ki. Legyen szó egy egyszerű szerelési, karbantartási feladatról vagy nagyobb felújításról, akár heteket, hónapokat is kell várni arra, hogy szakembert találjunk. Nem ritka, hogy egy-egy jól dolgozó mesterembernek már egy évre előre is tele van a naptára.

Nem véltelen, hogy nálunk a SZÁM-PONT Kft-nél is a legnépszerűbb képzések közé tartoznak azok, amelyek befejezése után vállalkozói igazolvánnyal, önállóan dolgozhatnak a résztvevők. Főleg az építőipari képzések népszerűek ebből a szempontból, hiszen ma nagy kereslet van festő, gipszkartonszerelő, hő- és hangszigetelő, illetve csőhálózatszerelő szakmunkásból egyaránt.

A statisztikáink is azt támasztják alá, hogy a hozzánk jelentkezők jelentős része az önálló vállalkozás indítását tervezi a tanfolyam elvégzése után.

Hogyan segítjük a nálunk tanulókat az elindulásban?

A SZÁM-PONT Kft számára elsődleges szempont az értékteremtés. Ez azt jelenti, hogy nem csak leadjuk a tananyagot, hanem minden tőlünk telhető módon támogatjuk a tanfolyamainkon résztvevőket, hogy a kitűzött céljukat elérjék.

Segítünk az adminisztrációban

A felnőttképzés új rendszerében a részszakmák és szakképesítések esetében egy független akkreditált vizsgaközpontnál lehet vizsgát tenni. Ez a korábbinál több adminisztrációval jár, de a SZÁM-PONT munkatársai a vizsgára jelentkezés adminisztrációs feladataiban szakmai segítséget nyújtanak a résztvevőknek. Így nekik csak a vizsgára való felkészüléssel kell foglalkozniuk, az adminisztrációs terhekkel nem.

Hétvégi képzési napokat tartunk

Az előadásokat és a szakmai napokat hétvégén tartjuk azért, mert tudjuk, hogy sokan munka és család mellett tanulnak. Azzal, hogy a képzés általában hétvégén 9 és 17 óra között zajlik, igyekszünk segíteni a résztvevőknek, hogy könnyebben beillesszék a tanulást a mindennapjaikba.

Ajándék tudásanyagot adunk a résztvevőknek

A SZÁM-PONT Kft. igyekszik minél több hasznos információval ellátni a résztvevőket. Törekszünk arra, hogy ne csak az adott képzéssel kapcsolatosan gazdagodjanak az ismereteik, hanem szélesebb körben is új információkra tegyenek szert.

Az építőipari képzéseink mellé például ajándékba adjuk a Hatékony időgazdálkodás 10 pontban című e-bookot, amely segíti a résztvevőket hatékonyabban felhasználni a rendelkezésre álló időt, legyen szó munkáról vagy tanulásról.

Milyen készségek szükségesek egy vállalkozás elindításához?

Egy vállalkozás elindítása összetett feladat, de kellő nyitottsággal és elszántsággal tanulhatók és fejleszthetők a szükséges képességek. Nézzük melyek ezek!

Egy sikeres vállalkozás elindításához szükség van például alapvető vállalkozási ismeretekre azért, hogy betekintést nyerjünk a különböző vállalkozási formák, a vevőszerzés, a pénzügyek és az adózás világába. Ehhez kapcsolódóan is kínálunk a SZÁM-PONT Kft-nél további képzéseket, mint például a Vállalkozói készségek fejlesztése című képzésünk, amely elvégzése hozzájárulhat a vállalkozás sikerességéhez.

Ugyancsak szükség van informatikai ismeretekre, ugyanis ma már a legtöbb vállalkozás esetében elengedhetetlen az elektronikus számlázóprogram használata. Nagyobb vállalkozás esetében pedig szükséges lehet a szövegszerkesztő, esetleg a táblázatkezelő szoftverek ismerete is. Az Informatikai alapismeretek képzésünk nagyon jó kiegészítés lehet egy vállalkozás indítása esetén.

Az ügyfélszerzés szintén fontos eleme egy vállalkozás működtetésének. Annak ellenére, hogy ahogy a cikk elején írtuk, ma egy jó szakembernek nem kell rohanni az ügyfelek után, mégsem árt annak  az ismerete, hogy szükség esetén hogyan tudnak új ügyfeleket, megbízásokat elnyerni.

A vállalkozói lét egyik nagy előnye a szabadság. A vállalkozó maga rendelkezik az ideje nagy részével, ő ütemezi az elvégzendő munkákat. Nincs főnök, nincs aki megmondja, hogy mit mikor kell elvégezni. Mindez azonban ijesztő lehet az elején, különösen annak, aki az alkalmazotti létet otthagyva kezd bele önálló vállalkozásba.

Szükség van tehát egy hatékony időbeosztásra, amelyben a SZÁM-PONT is támogatja a tanfolyamain résztvevőket. A Hatékony időgazdálkodás 10 pontban című e-bookban például számos hasznos tanácsot találnak a tanulók, amelyeket nem csak a vállalkozásuk, hanem a mindennapjaik szervezésében is felhasználhatnak.

A cikkben szereplő képzéseink folyamatosan indulnak. A részletekkel kapcsolatban munkatársaink szívesen adnak bővebb tájékoztatást az alábbi elérhetőségeken:

  • 📞Telefonszámunk: +36 92 314 390
  • 📧E-mail címünk: kepzes@szam.hu

A SZÁM-PONT Kft. számtalan területen kínál képzéseket. A részletekről a Képzéseink menüpontban vagy ide kattintva olvasható bővebb információ!