fbpx

Az elmúlt években számtalan kedvezőtlen dolog történt, amely hatással volt életünkre. A korábbi biztosnak hitt világunk megváltozott, bizonytalanná és kiszámíthatatlanná vált. Válság van kialakulóban. De mit tehetünk, ha érintettek vagyunk? Milyen megoldási lehetőségeink vannak?

A hírek nagy része arról szól, hogy egyre nagyobb hiány van szakképzett fizikai munkaerőből, illetve nem ritka, hogy irodai munkahelyek is betöltetlenül maradnak. Ezek a problémák a mi szemszögünkből lehetőségek, hiszen a felnőttképzésnek köszönhetően viszonylag rövid idő alatt tudunk olyan szakképesítést szerezni, amellyel a jelenlegi bizonytalan helyzetben is jól fizető munkahelyet találunk.

Egy új szakma tanulása a legjobb befektetés

Néhány éve még csak mosolyogtunk rajta, amikor a szakemberek azt mondták, hogy az élethosszig tartó tanulásé a jövő. Ma viszont már azt tapasztaljuk, hogy a világ olyan gyorsan fejlődik, hogy ha nem tartunk lépést a változásokkal, akkor sajnos lemaradunk.

Nem dőlhetünk hátra és nem gondolhatjuk azt, hogy a nagyszüleinkhez, esetleg szüleinkhez hasonlóan hosszú éveket, nem ritkán egy életet eltölthetünk egy munkahelyen. Ma már jellemzően 4-6 évente váltanak munkát az emberek, sőt az sem ritka, hogy valaki az élete folyamán szakmát is vált.

Szerencsére számos lehetőség áll rendelkezésünkre, ha váltani vagy változtatni szeretnénk. A felnőttképző intézmények, köztük mi is a SZÁM-PONT Kft-nél, számos képzést és tanfolyamot kínálnak, amelyekkel ma már mindenki gyorsan és rugalmasan szerezhet a piaci igényeknek megfelelő szakképesítést.

Nálunk nagyon gyakori, hogy a képzésben részt vevők teljesen új életminőséget tudnak kialakítani önmaguk számára, hiszen a megszerzett tudással saját lábukra állhatnak és akár önálló vállalkozást is indíthatnak. Mi azonban nem csak a szaktudás megszerzésében támogatjuk őket, hanem számos egyéb, például vállalkozási ismeretek és képességek fejlesztésében is segítünk.

Miért éri meg részt venni a felnőttképzésben?

Azt tapasztaljuk, hogy a képzéseink nem csak a fiatalok, hanem már a középkorúak körében is egyre népszerűbbek, hiszen a képzési napokat igyekszünk úgy szervezni, hogy meglévő munkahely vagy család mellett is könnyen beilleszthetőek legyenek a mindennapokba.

Számos online képzést is biztosítunk, amelyek szintén támogatják a résztvevőket abban, hogy úgy fejlődjenek, hogy közben nem kell feladniuk a munkahelyüket. Otthonról, kényelmesen tanulhatnak, amivel rengeteg időt spórolhatnak, hiszen nem kell nagy távolságokat utazással tölteniük.

Milyen szakmát éri meg tanulni?

A legjobb szakma, a legjobb munka az, amit élvezettel végzünk. Éppen ezért igyekezzünk úgy választani, hogy a szakképesítés illeszkedjen ebbe az elképzelésbe, válasszunk olyan tanfolyamot, ami érdekel bennünket, mert így könnyebben fenntartjuk a kezdeti motivációt.

Mindemellett természetesen azt is mérjük fel, hogy az adott szakképesítésre van-e igény a környezetünkben, el tudunk-e majd helyezkedni vele, illetve alkalmas-e arra, hogy saját vállalkozást indítsunk. A szakmaváltásra érdemes befektetésként gondolnunk, hiszen ha jól választunk, akkor hosszú távon megtérül majd.

Mi a SZÁM-PONT Kft-nél úgy látjuk, hogy a legnépszerűbb képzések az építőipari és a pedagógiai képzések tartoznak, amelyekkel a nálunk tanulók a legtöbb esetben el is tudnak helyezkedni.
Ide kattintva tájékozódhatsz a hamarosan induló képzések típusáról, illetve kollégáink is szívesen segítenek az alábbi elérhetőségeke valamelyikén:

  • telefon: 06 92 314 390
  • email: kepzes@szampont.hu