fbpx

Annak ellenére, hogy ma már egyre kevésbé beszélhetünk női és férfi szakmákról, mégis vannak olyan területek, ahol elsősorban a nőkre számítanak a munkahelyek.

Nézzük, hogy milyen lehetőségünk van nőként, ha úgy érezzük, hogy váltani és változtatni szeretnénk!

A nőkre elsősorban olyan tulajdonságokat társítunk mint, mint a jó kommunikációs készség, a jó szervezőkészség vagy a gondoskodás. Ezért nem is ritka, hogy a szociális területen például többségében vannak a női munkavállalók.

Egy nő életében gyakoribb lehet az az élethelyzet, amikor munkahelyet vagy akár szakmát is kell váltani. Sokszor előfordul, hogy egy nő a gyermekvállalás után már nem tudja ellátni a korábbi munkáját, mert úgy érzi, hogy nem összeegyeztethető a családdal. Ilyenkor szükség van arra, hogy elgondolkodjon, hogy milyen irányba indulhatna el, ha a gyermek óvodába kerül.

Az sem ritka, hogy a gyermekekkel otthon töltött 4-6 év után a korábbi szakma már nem annyira keresett, így muszáj a pályaváltáson gondolkodni.

Felnőttképzés – valódi megoldás nők számára

Azok, akik előrelátóak, már az otthon töltött évek alatt elgondolkodnak azon, hogy mivel fognak majd később foglalkozni és sokan bele is vágnak már ez alatt az idő alatt a tanulásban. Az online oktatásnak elterjedésének köszönhetően ez ma már sokkal könnyebben megvalósítható, mint néhány évvel ezelőtt.

Mi a SZÁM-PONT Kft-nél online képzéseket is indítunk, így a hölgyek úgy tudnak tanulni, hogy közben nem kell órákat utazni és hosszú időre elszakadni a gyermekeiktől.

Milyen tanfolyamok ajánlottak nők számára?

Összegyűjtöttük azokat a tanfolyamokat és képzéseket, amelyek segítségével nőként könnyebben boldogulhatsz a munkaerőpiacon. Legyen szó kisgyerekekkel otthon töltött idő miatti pályaváltásról, vagy akár a válsághelyzet okozta nehézségek miatti plusz jövedelemszerzésről, igyekszünk olyan támogatást adni, ami valódi segítség lehet a számodra.

Dajka

A dajkaképzés azok számára ajánlott, akik gyerekek közelében képzelik el a jövőjüket, szívesen vesznek részt a jövő generációjának nevelésében, hatékonyak a csapatmunkában és szívesen végeznek pedagógiai támogató munkát.

A dajka ma már sokkal több, mint egy segéd az óvónő mellett. Egy jól képzett dajka ma már meghatározó szereplője az óvodai csoportnak, hiszen közreműködik a gyermek gondozásában, a higiénés feltételek biztosításában, a környezet rendjének, tisztaságának megteremtésében, valamint balesetvédelmi teendőket lát el. Ellátja a környezetgondozási és balesetmegelőzési teendőket. Munkáját a gyermek napirendjéhez igazodva, szervezi és végzi, a titoktartás kötelezettségének betartása mellett.

Dajkaképzésünket folyamatosan indítjuk, részletes információkért kattints ide.

Pedagógia asszisztens

Pedagógiai asszisztens képzésünkre azokat várjuk, akik szívesen dolgoznak gyerekek közelében. Ezzel a végzettséggel óvodában, iskolában, gyermekotthonban, lakásotthonban és egyéb intézményben helyezkedhetsz el. Részt vehetsz a gyermekek és a fiatalok tevékenységeinek, tanóráinak előkészítésében és lebonyolításában, illetve a különböző szabadidős programok lebonyolításában.

Pedagógia asszisztens képzésünket folyamatosan indítjuk, részletes információkért kattints ide.

Gyógypedagógia asszisztens

Gyógypedagógia asszisztensként bölcsődében, óvodában, iskolában, speciális óvodában-iskolában, speciális gyermekotthonban, speciális lakásotthonban és felnőtt fogyatékosok intézményeiben helyezkedhetsz el. Ha úgy érzed, hogy szívesen dolgozol gyermekek és felnőttek mellett, szívesen részt vállalsz a fejlődésükben, akkor ez a pálya neked való.

Gyógypedagógia asszisztens képzésünket folyamatosan indítjuk, részletes információkért kattints ide.