fbpx

Munkáltatóként érdeklődöm a támogatott képzések iránt

A versenyképesség és hatékonyság fő záloga a szervezeti kultúra.

  • Tudja, milyen szervezetfejlesztés hozhat mérhető versenyelőnyt?
  • Tudja, hogyan hozza ki a maximumot szervezetéből?
  • Tudja, hogyan tudják munkatársai kvalitásukat kibontakoztatni?

Miért hasznosak a szakmai képzések?

A jogszabályi előírásoknak való megfelelésen túl fontos, hogy a szervezethez lojális, precízen és elhivatottan dolgozó munkatársak munkájának eredményeként a vállalkozási hatékonyság folyamatosan javuljon.

Egy jó képzéssel a dolgozói motiváltság növelhető. Ha ők is részt vesznek a képzések kiválasztásában, az egyik legjobb módszer a lojalitás növeléséhez, a felesleges zúgolódások csökkentésére, hogy szakmai tudásukat a munkáltatójuk segítségével növelni tudják.

Egy folyamatosan tanuló szervezet sokkal hamarabb reagál a változásokra, mint egy tunya és megszokásból dolgozó.

Csökkennek vagy megszűnnek a negatív munkavállalói visszajelzések: “Nem tudom elvégezni a munkámat, mert…”

A dolgozók felelőssége a minőséggel kapcsolatban nő, pozitív értékké válik a fejlődés és felelősségvállalás.

A koronavírus okozta járványügyi veszélyhelyzetben
az alábbi források állnak rendelkezésre a vállalkozások számára,
ha munkavállalóikat akarják beiskolázni:

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott képzések

“Azonnali, a vállalati leállásra reagáló képzéseket indít a kormány, amely a vállalatoknál éppen nem szükséges munkavállalókat továbbképezi vagy átképezi” 
– jelentette be dr. Palkovics László innovációs miniszter.

A képzéseken 95%-os támogatottsággal lehet részt venni.

A SZÁM-PONT Kft. Szoftverfejlesztő OKJ 54 213 05 képzésére vonatkozóan kérvényeztük, hogy szerepeljen a képzési listán.

DIÁKHITEL PLUSZ – Kamatmentes segítség a válsághelyzetben

A Diákhitel Plusz célja, hogy a jelenlegi válsághelyzetben szabad felhasználású, kamatmentes hitellel segítsen azoknak a tanulóknak, akik az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által meghatározott felnőttképzésekben szeretnének részt venni.

A Diákhitel Pluszt felnőttképzésben részt vevő tanulóként Ön abban az esetben veheti fel, ha olyan intézményben tanul, amely az Innovációs és Technológiai Minisztériummal együttműködési megállapodást kötött és ebben az intézményben olyan képzést végez, amely a felnőttképzésért felelős miniszter által meghatározott körbe tartozik.

Kérjük kövesse az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) ezzel kapcsolatos tájékoztatását, illetve a sajtóban megjelenő hivatalos információkat vagy időről-időre keresse fel honlapunkat, ahol folyamatosan tájékoztatást nyújtunk a rendelkezésre álló információkról!

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által meghatározott felnőttképzésekben résztvevők számára a Diákhitel Plusz legkisebb felvehető összege 100 000 Ft, legmagasabb összege pedig 1 200 000 Ft. A hitel összegét mindig a hitelfelvevő határozza meg, egyetlen feltétel, hogy a minimum összeget elérő, de a maximum összeget meg nem haladó hitelösszegnek 100 000-rel oszthatónak kell lennie.

A SZÁM-PONT Kft. Szoftverfejlesztő OKJ 54 213 05 képzésére vonatkozóan kérvényeztük, hogy szerepeljen azon képzési listán, amelyre vonatkozóan a hitelt igénybe lehet venni.

Munkahelyvédelmi bértámogatás csökkentett munkaidős
foglalkoztatás támogatására

A támogatás időtartama 3 hónap (fix).

A támogatás mértéke a veszélyhelyzet kihirdetésének napja (2020. március 11.) szerinti esedékességgel megállapított havi nettó alapbér kieső munkaidőre (munkaidő-csökkenés mértéke 25-75% lehet) jutó arányos részének 70%-a.

A támogatás havi összegének meghatározásakor a maximálisan figyelembe vehető alapbér adókkal és járulékokkal csökkentett összege nem haladhatja meg a kérelem benyújtásakor hatályos, adókkal és járulékokkal csökkentett kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) kétszeresét.

Munkavállalónként havonta maximum 112.418 Ft igényelhető.

Ha a csökkentett munkaidő a módosítás előtti munkaszerződés szerinti munkaidő felét meghaladja, a csökkentett munkaidőn túli egyéni fejlesztési időben állapodnak meg legalább a támogatás időtartamára, melynek mértéke a kieső munkaidőre jutó bér 30%-a

A támogatás a munkavállaló részére havonta utólag kerül folyósításra. A támogatás fizetés nélküli szabadság idejére nem folyósítható.

A kérelem benyújtása

A támogatás igénybevételéhez szükséges kérelmet az illetékes Megyei Kormányhivatalhoz lehet benyújtani, elektronikus úton, cégkapun keresztül.

Az alábbiakban olyan képzéseket ajánlunk a figyelmében, amelyekkel munkatársai informatikai kompetenciáját tudja fejleszteni az egyéni fejlesztési időben.