fbpx

Munkavállalóként érdeklődöm a támogatott képzések iránt

Sokakat foglalkoztat az új, IT-képzésekre igényelhető diákhitel-konstrukció és az állami támogatás, így összefoglaltuk a legfontosabb és legfrissebb információkat.

ITM – Diákhitel Plusz 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által meghatározott felnőttképzések esetében vehető igénybe ez a hitellehetőség.

A képzésekkel kapcsolatos részletek kidolgozása jelenleg folyamatban van.

Kérjük, kövesse az ITM ezzel kapcsolatos tájékoztatását, illetve a sajtóban megjelenő hivatalos információkat vagy időről-időre keresse fel honlapunkat, ahol folyamatosan tájékoztatást nyújtunk a rendelkezésre álló információkról!

Kepezz.hu – https://kepezz.hu/

A weboldalt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara működteti a rendszerfejlesztés célja egységes nyilvántartásba foglalni a Magyarországon működő engedélyezett képzéseket. A rendszer tájékoztat a képzők oldaláról az engedélyezett képzések paramétereit, az indított képzésekkel (tanfolyamokkal) együtt.

Vali.ifka – https://vali.ifka.hu/courses

VALI – Vállalkozói Információ  IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. működteti. Képzési lehetőségek egy gazdaságfejlesztést célzó kérdőív kitöltését követően, majd a képző intézmények regisztrációja lévén kerültek a felületen megtalálható listára. Elsődlegesen olyan képzések ajánlására kerülhetett sor, amelyek digitális platformon keresztül is megvalósíthatók.

Kormány Hivatal – https://nfsz.munka.hu/cikk/600/

Munkahelyvédelmi bértámogatás csökkentett munkaidős foglalkoztatás támogatása vehető igénybe. A támogatás a Kormányhivatalokon keresztül érhető el, a munkáltatói kérelmére.