fbpx

Óvodai dajka képzés

OKJ-szám: 32 140 01

Felnőttképzési engedélyszám: E-000320/2014/A035

Miért lehet fontos munkaerő Óvodai dajka végzettség birtokában?

Jól megfigyelhető tendencia, hogy az óvónők feladatai az utóbbi években számtalan, és olykor kényelmetlen adminisztratív és egyéb teendőkkel gyarapodtak, melynek egyenes következménye, hogy még nagyobb fókusz és felelősség hárul a dajkákra a gyermekek mindennapi életének alakítása szempontjából. Az Óvodai dajka ma már sokkal több, mint az óvónő szárnysegédje, szilárd alapja és meghatározója az óvodai csoportokban zajló folyamatoknak, egyben támogató háttér kolléganőinek, és ha kell, pótanyai melegség a gyermekeknek.

4 hónap

A munka és család melletti tanulás megkönnyítése érdekében szombaton vagy vasárnap tartjuk az előadásokat, ez általában 9 és 17 óra közti elfoglaltságot jelent.

A végleges órarendet a képzés indulása előtt legkésőbb egy héttel a résztvevő rendelkezésére bocsátjuk.

320 óra

Elméleti óraszám: 192 óra

Gyakorlati óraszám: 128 óra.

A maximális hiányzás mértéke: a teljes óraszám 20%-a.

A részvétel követésének módja: képzési naplóval, és aláírt jelenléti ívvel.

A képzés teljes díja most 95.000 Ft helyett 67.000 Ft, mely szerződés szerint havi, kamatmentes részletekben fizetendő.

A vizsgadíj összege 40.000 Ft, melyet legkésőbb a vizsga előtti 40. napig szükséges befizetni.

Az Óvodai dajka képzés bemeneti feltétele a 8 általános végzettséget igazoló dokumentum bemutatása.

Oktatott modulok

11470-16 Óvodai nevelési feladatok

11688-16 Gondozás és egészségnevelés

11543-16 Takarítási feladatok az óvodai dajka tevékenységében

11544-16 Konyhai és udvari feladatok az óvodai dajka tevékenységében

FEOR 3410 Óvodai dajka

FEOR 3410 Oktatási asszisztens

Természetesen a végzettség birtokában ugyanúgy lehetőség nyílik állami fenntartású, és magánvállalkozásban működő óvodában történő elhelyezkedésre is.

Zalaegerszeg

Győr

Pécs

Szombathely

Nagykanizsa

Kaposvár

Miért a SZÁM-PONT Kft. Óvodai dajka képzését érdemes választania?

A Pulitzer-díjas író, Cormac McCarthy azt írta egyik regényében, „ha a gyermek nem Isten igéje, akkor Isten sosem szólalt meg.” Gyönyörű idézet, és magában foglalja mindazt, amiért mi is a minőségi Óvodai dajka oktatásra törekszünk. Mert a gyermek önmagában egy ajándék, és a mi üzenetünk a jövőnek. Egyetlen dolgot tehetünk, és kell tennünk, ápolni, tanítani, nevelni, hisz kéznyomunkat, hatásunkat magával viszi majd egész életében.

Óvodai dajkáink képzését is erről az oldalról közelítjük meg: munkavégzés és család mellett is igyekszünk kényelmes, hétvégi időbeosztást, komplex, sokrétű és izgalmas tananyagot biztosítani, munkatársi gárdánkkal zökkenőmentes ügyintézést, oktatói csapatunkkal pedig interaktív előadásokat, és azonnal hasznosítható gyakorlati tudás átadását céloztuk meg. Mert a tudás nem pusztán betűk és számok halmaza, ez maga a széles látókör, ami mindenkinek kijár.

Miként zajlik az oktatás a SZÁM-PONT Kft-nél?

Az előadásokat, ahogy fentebb is írtuk, a munka és család melletti tanulás megkönnyítése érdekében hétvégente tartjuk, ez általában 9 és 17 óra közti elfoglaltságot jelent szombati, vagy vasárnapi napokon. (A teljes, megtervezett órarendet természetesen a képzés kezdete előtt az Ön rendelkezésére bocsátjuk, hogy könnyebben tervezhetőbbé váljanak az elkövetkező, tanulással töltendő hónapjai.)

Miként zárul a képzése?

Miután OKJ-s képzésről beszélünk, természetesen a tanfolyamot egy ún. komplex OKJ-s vizsga zárja, szakmai vizsgabizottság előtt. A vizsgának gyakorlati és szóbeli része is lesz, a sikeres vizsgát követően pedig államilag elismert Óvodai dajka (OKJ 32 140 01) bizonyítványt vehet majd át, sőt, a végzettség birtokában külföldi munkavállalói terveket is dédelgethet, lehetősége van ugyanis ún. EuroPass bizonyítvány igénylésére egy Ön által választott idegen nyelven.