fbpx

Pedagógiai és Családsegítő Munkatárs képzés

OKJ-szám: 54 140 02

Felnőttképzési engedélyszám: E-000320/2014/A042

Miért lehet fontos munkaerő Pedagógiai és Családsegítő Munkatárs végzettség birtokában?

A 2013 előtt Pedagógiai asszisztens címen futó képzésnek határozottan jót tettek az új elvárások, melyek szervesen beépültek, és még komplexebbé tették a tananyagot, ezáltal a képzés során felfedezhető területeket. A szociológia, a pszichológia, a pedagógia mélyebb hangsúlyának köszönhetően átfogó tudást, gyakorlatának hála pedig kézzelfogható ismereteket biztosít, ráadásul immáron három különböző terület, az iskolák, az óvodák, és a családsegítők várják a munkaerőpiacra frissen érkező Pedagógiai és Családsegítő Munkatársakat.

7-8 hónap

A munka és család melletti tanulás megkönnyítése érdekében hétvégente tartjuk az előadásokat, ez általában 9 és 17 óra közti elfoglaltságot jelent szombati, vagy vasárnapi napokon.

A végleges órarendet a képzés indulása előtt legkésőbb egy héttel a résztvevő rendelkezésére bocsátjuk.

900 óra

Elméleti óraszám: 540 óra

Gyakorlati óraszám: 360 óra.

A maximális hiányzás mértéke: a teljes óraszám 20%-a.

A részvétel követésének módja: képzési naplóval, és aláírt jelenléti ívvel.

A képzés teljes díja most 130.000 Ft helyett 120.000 Ft, mely szerződés szerint havi részletekben fizetendő.

A vizsgadíj összege 50.000 Ft, melyet legkésőbb a vizsga előtti 40. napig szükséges befizetni.

A Pedagógiai és Családsegítő Munkatárs képzés bemeneti feltétele a középiskolai végzettséget igazoló érettségi bizonyítvány bemutatása.

Oktatott modulok

11464-16 Pedagógiai, pszichológiai feladatok

11676-16 Családpedagógiai alapismeretek

11687-16 Program és szabadidő szervezés

11678-16 Kommunikáció és viselkedéskultúra

11688-16 Gondozás és egészségnevelés

11498-12 (érettségi épülő képzések esetén) Foglalkoztatás I.

11499-12 Foglalkoztatás II.

11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság

FEOR 3410 Oktatási asszisztens

A megszerzett végzettség birtokában három különböző intézményben, iskolában, óvodában, és családsegítőben is lehetőség nyílik az elhelyezkedésre, mind állami, mind a magánszféra szintjén.

Zalaegerszeg

Győr

Pécs

Szombathely

Nagykanizsa

Kaposvár

Miért a SZÁM-PONT Kft. Pedagógiai és Családsegítő Munkatárs képzését érdemes választania?

A Pulitzer-díjas író, Cormac McCarthy azt írta egyik regényében, „ha a gyermek nem Isten igéje, akkor Isten sosem szólalt meg.” Gyönyörű idézet, és magában foglalja mindazt, amiért mi is a minőségi Pedagógiai és Családsegítő Munkatárs oktatásra törekszünk. Mert a gyermek önmagában egy ajándék, és a mi üzenetünk a jövőnek. Egyetlen dolgot tehetünk, és kell tennünk, ápolni, tanítani, nevelni, hisz kéznyomunkat, hatásunkat magával viszi majd egész életében.

Pedagógiai és Családsegítő Munkatársaink képzését is erről az oldalról közelítjük meg: munkavégzés és család mellett is igyekszünk kényelmes, hétvégi időbeosztást, komplex, sokrétű és izgalmas tananyagot, munkatársi gárdánkkal zökkenőmentes ügyintézést, oktatói csapatunkkal pedig interaktív előadásokat, és azonnal hasznosítható gyakorlati tudás átadását céloztuk meg. Mert a tudás nem pusztán betűk és számok halmaza, ez maga a széles látókör, ami mindenkinek kijár.

Miként zajlik az oktatás a SZÁM-PONT Kft-nél?

Az előadásokat, ahogy fentebb is írtuk, a munka és család melletti tanulás megkönnyítése érdekében hétvégente tartjuk, ez általában 9 és 17 óra közti elfoglaltságot jelent szombati, vagy vasárnapi napokon. (A teljes, megtervezett órarendet természetesen a képzés kezdete előtt az Ön rendelkezésére bocsátjuk, hogy könnyebben tervezhetőbbé váljanak az elkövetkező, tanulással töltendő hónapjai.)

Miként zárul a képzése?

Miután OKJ-s képzésről beszélünk, természetesen a tanfolyamot egy ún. komplex OKJ-s vizsga zárja, szakmai vizsgabizottság előtt. A vizsgának gyakorlati és szóbeli része is lesz, a sikeres vizsgát követően pedig államilag elismert Pedagógiai és családsegítő mukatárs (OKJ 54 140 02) bizonyítványt vehet majd át, sőt, a végzettség birtokában külföldi munkavállalói terveket is dédelgethet, lehetősége van ugyanis ún. EuroPass bizonyítvány igénylésére egy Ön által választott idegen nyelven.