fbpx

OKJ-szám: 54 140 01

Felnőttképzési engedélyszám: E-000320/2014/A039

Miért lehet fontos munkaerő Gyógypedagógiai Segítő Munkatárs végzettség birtokában?

Az elmúlt 10 évben különös jelenségek játszódtak le a családok és óvodák körében: megszaporodott a sajátos nevelési igényű gyermekek száma, mely folyamat mindennél erősebben hívta életre a gyógypedagógia szükségességét. A gyermekpszichodiagnosztika eszközeivel manapság már nem csak idejében felismerhetőek a csoportba tartozó magatartás és viselkedészavarok, de egy jól felkészült segítő hathatós támogatásának köszönhetően kezelhetőek is. A képzés ebben nyújt elengedhetetlen segítséget, hiszen a végzettség birtokában nem csupán felismerhetővé válnak iskolai, beilleszkedése, magatartási, vagy tanulási zavarok, de a résztvevők az integráció és a normalizáció folyamatainak is kiváló ismerőivé válnak, hogy ezáltal könnyíthessék meg a rájuk bízott gyermekek mindennapjait.

7-8 hónap

A munka és család melletti tanulás megkönnyítése érdekében hétvégente tartjuk az előadásokat, ez általában 9 és 17 óra közti elfoglaltságot jelent szombati, vagy vasárnapi napokon.

A végleges órarendet a képzés indulása előtt legkésőbb egy héttel a résztvevő rendelkezésére bocsátjuk.

900 óra

Elméleti óraszám: 540 óra

Gyakorlati óraszám: 360 óra.

A maximális hiányzás mértéke: a teljes óraszám 20%-a.

A részvétel követésének módja: képzési naplóval, és aláírt jelenléti ívvel.

A képzés teljes díja most 145.000 Ft helyett 130.000 Ft, mely szerződés szerint havi részletekben fizetendő.

A vizsgadíj összege 50.000 Ft, melyet legkésőbb a vizsga előtti 40. napig szükséges befizetni.

A Gyógypedagógiai Segítő Munkatárs képzés bemeneti feltétele a középiskolai végzettséget igazoló érettségi bizonyítvány bemutatása.

Oktatott modulok

11464-16 Pedagógiai, pszichológiai feladatok

11465-16 Általános gyógypedagógiai feladatok

11666-16 Speciális gyógypedagógiai feladatok

11498-12 (érettségire épülő képzések esetén) Foglalkoztatás I.

11499-12 Foglalkoztatás II.

11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság

FEOR 3410 Gyógypedagógiai segítő munkatárs

A végzettséggel  a gyógypedagógiai intézményekben, vagy bölcsődében, óvodában, iskolában, gyermekotthonokban, felnőtt fogyatékosokat gondozó intézményekben, nyári táborokban, erdei iskolákban, napközis táborokban, integrált és szegregált nevelést, oktatást végző intézményekben dolgozók is bővíthetik tudásukat.

Zalaegerszeg

Győr

Pécs

Szombathely

Nagykanizsa

Kaposvár

Miért a SZÁM-PONT Kft. Gyógypedagógiai Segítő Munkatárs képzését érdemes választania?

A Pulitzer-díjas író, Cormac McCarthy azt írta egyik regényében, „ha a gyermek nem Isten igéje, akkor Isten sosem szólalt meg.” Gyönyörű idézet, és magában foglalja mindazt, amiért mi is a minőségi Gyógypedagógiai Segítő Munkatárs oktatásra törekszünk. Mert a gyermek önmagában egy ajándék, és a mi üzenetünk a jövőnek. Egyetlen dolgot tehetünk, és kell tennünk, ápolni, tanítani, nevelni, hisz kéznyomunkat, hatásunkat magával viszi majd egész életében.

Gyógypedagógiai Segítő Munkatárs képzését is erről az oldalról közelítjük meg: munkavégzés és család mellett is igyekszünk kényelmes, hétvégi időbeosztást, komplex, sokrétű és izgalmas tananyagot, munkatársi gárdánkkal zökkenőmentes ügyintézést, oktatói csapatunkkal pedig interaktív előadásokat, és azonnal hasznosítható gyakorlati tudás átadását céloztuk meg. Mert a tudás nem pusztán betűk és számok halmaza, ez maga a széles látókör, ami mindenkinek kijár.

Miként zajlik az oktatás a SZÁM-PONT Kft-nél?

Az előadásokat, ahogy fentebb is írtuk, a munka és család melletti tanulás megkönnyítése érdekében hétvégente tartjuk, ez általában 9 és 17 óra közti elfoglaltságot jelent szombati, vagy vasárnapi napokon. (A teljes, megtervezett órarendet természetesen a képzés kezdete előtt az Ön rendelkezésére bocsátjuk, hogy könnyebben tervezhetőbbé váljanak az elkövetkező, tanulással töltendő hónapjai.)

Miként zárul a képzése?

Miután OKJ-s képzésről beszélünk, természetesen a tanfolyamot egy ún. komplex OKJ-s vizsga zárja, szakmai vizsgabizottság előtt. A vizsgának gyakorlati és szóbeli része is lesz, a sikeres vizsgát követően pedig államilag elismert Gyógypedagógiai segítő munkatárs (OKJ 54 140 01) bizonyítványt vehet majd át, sőt, a végzettség birtokában külföldi munkavállalói terveket is dédelgethet, lehetősége van ugyanis ún. EuroPass bizonyítvány igénylésére egy Ön által választott idegen nyelven.