fbpx

OKJ-szám: 54 140 01

Felnőttképzési engedélyszám: E-000320/2014/A039

Miért lehet fontos munkaerő Gyógypedagógiai Segítő Munkatárs végzettség birtokában?

Az elmúlt 10 évben különös jelenségek játszódtak le a családok és óvodák körében: megszaporodott a sajátos nevelési igényű gyermekek száma, mely folyamat mindennél erősebben hívta életre a gyógypedagógia szükségességét. A gyermekpszichodiagnosztika eszközeivel manapság már nem csak idejében felismerhetőek a csoportba tartozó magatartás és viselkedészavarok, de egy jól felkészült segítő hathatós támogatásának köszönhetően kezelhetőek is. A képzés ebben nyújt elengedhetetlen segítséget, hiszen a végzettség birtokában nem csupán felismerhetővé válnak iskolai, beilleszkedése, magatartási, vagy tanulási zavarok, de a résztvevők az integráció és a normalizáció folyamatainak is kiváló ismerőivé válnak, hogy ezáltal könnyíthessék meg a rájuk bízott gyermekek mindennapjait.

Miért a SZÁM-PONT Kft. Gyógypedagógiai Segítő Munkatárs képzését érdemes választania?

A Pulitzer-díjas író, Cormac McCarthy azt írta egyik regényében, „ha a gyermek nem Isten igéje, akkor Isten sosem szólalt meg.” Gyönyörű idézet, és magában foglalja mindazt, amiért mi is a minőségi Gyógypedagógiai Segítő Munkatárs oktatásra törekszünk. Mert a gyermek önmagában egy ajándék, és a mi üzenetünk a jövőnek. Egyetlen dolgot tehetünk, és kell tennünk, ápolni, tanítani, nevelni, hisz kéznyomunkat, hatásunkat magával viszi majd egész életében.

Gyógypedagógiai Segítő Munkatárs képzését is erről az oldalról közelítjük meg: munkavégzés és család mellett is igyekszünk kényelmes, hétvégi időbeosztást, komplex, sokrétű és izgalmas tananyagot, munkatársi gárdánkkal zökkenőmentes ügyintézést, oktatói csapatunkkal pedig interaktív előadásokat, és azonnal hasznosítható gyakorlati tudás átadását céloztuk meg. Mert a tudás nem pusztán betűk és számok halmaza, ez maga a széles látókör, ami mindenkinek kijár.

Miként zajlik az oktatás a SZÁM-PONT Kft-nél?

Az előadásokat, ahogy fentebb is írtuk, a munka és család melletti tanulás megkönnyítése érdekében hétvégente tartjuk, ez általában 9 és 17 óra közti elfoglaltságot jelent szombati, vagy vasárnapi napokon. (A teljes, megtervezett órarendet természetesen a képzés kezdete előtt az Ön rendelkezésére bocsátjuk, hogy könnyebben tervezhetőbbé váljanak az elkövetkező, tanulással töltendő hónapjai.)

Miként zárul a képzése?

Miután OKJ-s képzésről beszélünk, természetesen a tanfolyamot egy ún. komplex OKJ-s vizsga zárja, szakmai vizsgabizottság előtt. A vizsgának gyakorlati és szóbeli része is lesz, a sikeres vizsgát követően pedig államilag elismert Gyógypedagógiai segítő munkatárs (OKJ 54 140 01) bizonyítványt vehet majd át, sőt, a végzettség birtokában külföldi munkavállalói terveket is dédelgethet, lehetősége van ugyanis ún. EuroPass bizonyítvány igénylésére egy Ön által választott idegen nyelven.