fbpx

OKJ-szám: 34 762 01

Felnőttképzési engedélyszám: E-000320/2014/A022

Miért lehet fontos munkaerő Szociális gondozó és ápoló végzettség birtokában?

Elöregedő társadalomban élünk, ahol sokszor az is kétséges, vajon a nyugdíjaskorú korosztály méltóságteljes körülmények közt élheti-e le életének utolsó éveit, így elengedhetetlen olyan szakemberek léte és képzése, akik megfelelő empátiával és segítőkészséggel viseltetnek idős, beteg embertársaik iránt akár egészségügyi központokban, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek intézményében vagy idősek otthonában. Képzésünk célja, hogy elmélyítsük a meglévő empátiát, ugyanakkor motivációt biztosítsunk a tanultakon át egy kizárólag teljes szakmai odaadással végezhető munkakör iránt. Elöregedő társadalmunk szükségszerűen magával vonja az igényt a Szociális gondozó és ápoló szakma iránt, mert a családok 90%-a sajnos nem engedheti meg magának, hogy kilépve a munkaerőpiacról, idejük egy részét kizárólag idős és beteg hozzátartozójuk gondozására fordítsák.

7-8 hónap

A munka és család melletti tanulás megkönnyítése érdekében hétvégente tartjuk az előadásokat, ez általában 9 és 17 óra közti elfoglaltságot jelent szombati, vagy vasárnapi napokon.

A végleges órarendet a képzés indulása előtt legkésőbb egy héttel a résztvevő rendelkezésére bocsátjuk.

1300 óra

Elméleti óraszám: 780 óra

Gyakorlati óraszám: 518 óra.

A maximális hiányzás mértéke: a teljes óraszám 20%-a.

A részvétel követésének módja: képzési naplóval, és aláírt jelenléti ívvel.

A képzés teljes díja most 145.000 Ft, helyett 140.000 Ft mely szerződés szerint havi részletekben fizetendő.

A vizsgadíj összege 50.000 Ft, melyet legkésőbb a vizsga előtti 40. napig szükséges befizetni.

A Szociális gondozó és ápoló képzés bemeneti feltétele a 8 általános végzettséget igazoló dokumentum bemutatása.

Oktatott modulok

10569-16 Gondozási-ápolási alapfeladatok

10570-16 A szükségletek felmérése

10571-16 Sajátos gondozási feladatok

10572-16 Gondozási-ápolási adminisztráció

11497-12 Foglalkoztatás I.

11499-12 Foglalkoztatás II.

FEOR 3513 Fogyatékosok gondozója

FEOR 3513 Nappali és intézményi gondozó

FEOR 5223 Házi szociális gondozó

A végzettség birtokában egészségügyi központokban, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek intézményében, vagy idősek otthonában van lehetőség az elhelyezkedésre.

Zalaegerszeg

Győr

Pécs

Szombathely

Nagykanizsa

Kaposvár

Miért a SZÁM-PONT Kft. Szociális gondozó és ápoló képzését érdemes választania?

A Pulitzer-díjas író, John Updike azt írta egyik regényében, „Az öregség vidám is lehet, csak erős maradjon az ember.” Szavai magukban foglalják mindazt, amiért mi is a minőségi Szociális gondozó és ápoló oktatásra törekszünk. Mert ha megfelelő szakmaisággal, türelemmel és empátiával viseltetünk a gondozásunkban állók iránt, akkor képesek lehetünk erőt adni számukra a méltóságteljes öregkorhoz, biztosítván, hogy jó kezekben van a világ, melyet ránk hagytak.

Szociális gondozó és ápolók képzését is erről az oldalról közelítjük meg: munkavégzés és család mellett is igyekszünk kényelmes, hétvégi időbeosztást, komplex, sokrétű és izgalmas tananyagot, munkatársi gárdánkkal zökkenőmentes ügyintézést, oktatói csapatunkkal pedig interaktív előadásokat, és azonnal hasznosítható gyakorlati tudás átadását céloztuk meg. Mert a tudás nem pusztán betűk és számok halmaza, ez maga a széles látókör, ami mindenkinek kijár.

Miként zajlik az oktatás a SZÁM-PONT Kft-nél?

Az előadásokat, ahogy fentebb is írtuk, a munka és család melletti tanulás megkönnyítése érdekében hétvégente tartjuk, ez általában 9 és 17 óra közti elfoglaltságot jelent szombati, vagy vasárnapi napokon. (A teljes, megtervezett órarendet természetesen a képzés kezdete előtt az Ön rendelkezésére bocsátjuk, hogy könnyebben tervezhetőbbé váljanak az elkövetkező, tanulással töltendő hónapjai.)

Miként zárul a képzése?

Miután OKJ-s képzésről beszélünk, természetesen a tanfolyamot egy ún. komplex OKJ-s vizsga zárja, szakmai vizsgabizottság előtt. A vizsgának gyakorlati és szóbeli része is lesz, a sikeres vizsgát követően pedig államilag elismert Szociális gondozó és ápoló (OKJ 34 762 01) bizonyítványt vehet majd át, sőt, a végzettség birtokában külföldi munkavállalói terveket is dédelgethet, lehetősége van ugyanis ún. EuroPass bizonyítvány igénylésére egy Ön által választott idegen nyelven.