fbpx

OKJ-szám: 34 762 01

Felnőttképzési engedélyszám: E-000320/2014/A022

Miért lehet fontos munkaerő Szociális gondozó és ápoló végzettség birtokában?

Elöregedő társadalomban élünk, ahol sokszor az is kétséges, vajon a nyugdíjaskorú korosztály méltóságteljes körülmények közt élheti-e le életének utolsó éveit, így elengedhetetlen olyan szakemberek léte és képzése, akik megfelelő empátiával és segítőkészséggel viseltetnek idős, beteg embertársaik iránt akár egészségügyi központokban, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek intézményében vagy idősek otthonában. Képzésünk célja, hogy elmélyítsük a meglévő empátiát, ugyanakkor motivációt biztosítsunk a tanultakon át egy kizárólag teljes szakmai odaadással végezhető munkakör iránt. Elöregedő társadalmunk szükségszerűen magával vonja az igényt a Szociális gondozó és ápoló szakma iránt, mert a családok 90%-a sajnos nem engedheti meg magának, hogy kilépve a munkaerőpiacról, idejük egy részét kizárólag idős és beteg hozzátartozójuk gondozására fordítsák.

Miért a SZÁM-PONT Kft. Szociális gondozó és ápoló képzését érdemes választania?

A Pulitzer-díjas író, John Updike azt írta egyik regényében, „Az öregség vidám is lehet, csak erős maradjon az ember.” Szavai magukban foglalják mindazt, amiért mi is a minőségi Szociális gondozó és ápoló oktatásra törekszünk. Mert ha megfelelő szakmaisággal, türelemmel és empátiával viseltetünk a gondozásunkban állók iránt, akkor képesek lehetünk erőt adni számukra a méltóságteljes öregkorhoz, biztosítván, hogy jó kezekben van a világ, melyet ránk hagytak.

Szociális gondozó és ápolók képzését is erről az oldalról közelítjük meg: munkavégzés és család mellett is igyekszünk kényelmes, hétvégi időbeosztást, komplex, sokrétű és izgalmas tananyagot, munkatársi gárdánkkal zökkenőmentes ügyintézést, oktatói csapatunkkal pedig interaktív előadásokat, és azonnal hasznosítható gyakorlati tudás átadását céloztuk meg. Mert a tudás nem pusztán betűk és számok halmaza, ez maga a széles látókör, ami mindenkinek kijár.

Miként zajlik az oktatás a SZÁM-PONT Kft-nél?

Az előadásokat, ahogy fentebb is írtuk, a munka és család melletti tanulás megkönnyítése érdekében hétvégente tartjuk, ez általában 9 és 17 óra közti elfoglaltságot jelent szombati, vagy vasárnapi napokon. (A teljes, megtervezett órarendet természetesen a képzés kezdete előtt az Ön rendelkezésére bocsátjuk, hogy könnyebben tervezhetőbbé váljanak az elkövetkező, tanulással töltendő hónapjai.)

Miként zárul a képzése?

Miután OKJ-s képzésről beszélünk, természetesen a tanfolyamot egy ún. komplex OKJ-s vizsga zárja, szakmai vizsgabizottság előtt. A vizsgának gyakorlati és szóbeli része is lesz, a sikeres vizsgát követően pedig államilag elismert Szociális gondozó és ápoló (OKJ 34 762 01) bizonyítványt vehet majd át, sőt, a végzettség birtokában külföldi munkavállalói terveket is dédelgethet, lehetősége van ugyanis ún. EuroPass bizonyítvány igénylésére egy Ön által választott idegen nyelven.