fbpx
Kinek lehet izgalmas az Aranykalászos gazda képzés?
  • aki kihasználná kiváló fizikai állapotát
  • aki szeret önállóan és a természet közelében munkálkodni
  • akit motivál az új erőre kapó magyar mezőgazdaság
  • aki a két kezével, gyakorlati tudással építené jövőjét
  • Agrártámogatások igényléséhez és agrárpályázatokban való részvételhez, 1 ha feletti föld területvásárláshoz, és nem egyenes ágon történő földörökléshez. Fiatal gazda pályázathoz illetve hazai és EU-s mezőgazdasági pályázatokhoz alapfeltétel a végzettség megléte!
Mi egy Aranykalászos gazda feladata?
aranykalaszos-gazda-01

A képzésben résztvevő a képzés elvégzésével általános mezőgazdasági szakismerettel, a mezőgazdasági munkák végzéséhez szükséges elméleti, fizikai és gyakorlati felkészültséggel, vállalkozói tevékenységhez szükséges alapismeretekkel is rendelkező mezőgazdasági szakember legyen, aki a mezőgazdasági termelési munkákat gazdaságos, környezetkímélő technológiákkal képes elvégezni.

Az Aranykalászos gazda képzés elvégzését követően a kormányhivataltól ingyen igényelhető mezőgazdasági gépkezelői jogosítvány. A jogosítvány a tulajdonosát feljogosítja 37 kW feletti teljesítményű traktor, 2 méter feletti vágóasztal szélességű önjáró mezőgazdasági betakarítógép (kombájn) vezetésére, fejő és tejfeldolgozó gép illetve baromfi keltető gép kezelésére. 

aranykalaszos-gazda-02

Mennyibe kerül az Aranykalászos gazda képzés?

A képzés tandíja 120.000 Ft.

(A díj KIZÁRÓLAG a tandíj költségét jelenti, a vizsgáztatás díját nem tartalmazza.)

A felnőttképzés új rendszerében a részszakmák és szakképesítések tekintetében vizsgát független akkreditált vizsgaközpontnál lehet tenni,
a vizsgadíj összegét a vizsgaközpont határozza meg.

A vizsgára jelentkezés adminisztráció feladataiban intézményünk segíti a képzésen résztvevőket.

Mit kell még tudnom a képzésről?
aranykalaszos-gazda-03
  • A tanfolyam időtartama 1-2 hónap, az órabeosztást még a képzés indulása előtt kézhez kapod
  • A képzés teljes óraszáma 480 óra, mely előzetes tudás-szintméréssel csökkenthető
  • Az Aranykalászos gazda képzés bemeneti feltétele 8 általános végzettséget igazoló dokumentum megléte
  • A tanfolyam helyszín: 8900 Zalaegerszeg, Rákóczi út 4-8.
Miként zajlik nálunk az oktatás, és hogy zárul a képzés?

Az előadásokat a munka és család melletti tanulás megkönnyítése érdekében hétvégente tartjuk, ez általában 9 és 17 óra közti elfoglaltságot jelent szombati, vagy vasárnapi napokon, valamint jelen képzésünk esetén heti további egy online alkalmat.

A képesítő vizsgára bocsátás feltétele a szakmai képzés követelményeinek teljesítése,  a képző intézmény által a felnőttképzési adatszolgáltatási rendszerben kiállított tanúsítvány.

A tanfolyamot egy ún. képesítő vizsga zárja, szakmai vizsgabizottság előtt. A képesítő vizsgát nem a képző intézmény szervezi és bonyolítja, ezt csak és kizárólag független vizsgaközpont szervezheti.

A vizsga egy gyakorlati vizsgatevékenységből és projektfeladatból áll, a sikeres vizsgát követően pedig államilag elismert Aranykalászos gazda képesítő bizonyítványt vehet majd át, mely szakképesítést tanúsít.

Smart farming, using modern technologies in agriculture. Female agronomist farmer with digital tablet computer in wheat field using apps and internet in agricultural production, selective focus
A jelentkezés mellé most AJÁNDÉKBA adjuk a HATÉKONY IDŐGAZDÁLKODÁS 10 PONTBAN című e-bookot!
Jelentkezz még ma az alábbi gomba kattintva!