fbpx
Kinek lehet izgalmas a Szociális gondozók segítője képzés?
  • akik nagyfokú empatikus készséggel bírnak
  • akik szívesen dolgoznának idősek ápolásában
  • akik hatékony csapatmunkában szereznének mélyebb szociális ismereteket
  • akik szívesen végeznek szociális támogató munkát
Mi egy Szociális gondozók segítője feladata?
Kind one. Smiling senior woman with her home caregiver

A képzés célja, felkészíteni a résztvevőket a munkakör betöltésére. A szociális gondozók segítője, a személyes gondoskodást biztosító szociális alap-, és szakosított szolgáltatásokat (elsősorban az ápolást, gondozást) nyújtó intézményekben segíti a szociális gondozók és ápolók munkáját. A segítő funkció főként a fizikai jellegű, gondozási, ápolási, lakókörnyezeti gondozási feladatok tekintetében valósul meg, amelynek célja a szociális gondozók, ápolók terheinek csökkentése, egyenletesebb fizikai megterhelést létrehozva.

A Szociális gondozók segítője olyan emberekkel foglalkoznak, akik már idősek vagy éppen ápolásra szorulnak. A jó betanított szociális segítő derűs, kiegyensúlyozott ember, aki szereti az idős, elesett embereket, jól érzi magát társaságukban, nyílt, őszinte, elfogadó, ismeri, és tiszteletben tartja a személyiségüket. A jó munkaerő kiválóan dolgozik csapatban, és hatékony támogató munkát nyújt az intézmény mindennapos működésére vonatkozóan.

szoc-apolo-02

Mennyibe kerül a Szociális gondozók segítője képzés?

A képzés tandíja 162.000 Ft + 25.000 Ft vizsgadíj.

(A díj KIZÁRÓLAG a tandíj költségét jelenti, a vizsgáztatás díját nem tartalmazza.)

A felnőttképzés új rendszerében a részszakmák és szakképesítések tekintetében vizsgát független akkreditált vizsgaközpontnál lehet tenni. Az átmeneti időszakban a vizsgáztatás feladatát az IKK (Innovatív Képzéstámogató Központ) látja el, a vizsgázóknak egyénileg az IKK honlapján kell jelentkezni vizsgára. További információ IDE KATTINTVA!

Egy összegű befizetés esetén 10.000 Ft kedvezményt biztosítunk, vagyis így a tandíj csupán 

152.000 Ft-ba kerül Neked.

Mit kell még tudnom a képzésről?
szoc-apolo-03
  • A tanfolyam időtartama 3 hónap, az órabeosztást még a képzés indulása előtt kézhez kapod
  • A képzés teljes óraszáma 240 óra, mely előzetes tudás-szintméréssel csökkenthető
  • A Szociális gondozók segítője képzés bemeneti feltétele 8 általános végzettséget igazoló dokumentum megléte
  • A tanfolyam helyszín: 8900 Zalaegerszeg, Rákóczi út 4-8.
Miként zajlik nálunk az oktatás, és hogy zárul a képzés?

Az előadásokat a munka és család melletti tanulás megkönnyítése érdekében hétvégente tartjuk, ez általában 9 és 17 óra közti elfoglaltságot jelent szombati, vagy vasárnapi napokon. 

A képesítő vizsgára bocsátás feltétele a szakmai képzés követelményeinek teljesítése,  a képző intézmény által a felnőttképzési adatszolgáltatási rendszerben kiállított tanúsítvány.

A tanfolyamot egy ún. képesítő vizsga zárja, szakmai vizsgabizottság előtt. A képesítő vizsgát nem a képző intézmény szervezi és bonyolítja, ezt csak és kizárólag független vizsgaközpont szervezheti.

A vizsga egy gyakorlati és szóbeli vizsgatevékenységből áll, a sikeres vizsgát követően pedig államilag elismert Szociális gondozók segítője képesítő bizonyítványt vehet majd át, mely szakképesítést tanúsít.

Senior man with helpful volunteer in the garden of professional care home
A képzés mellé most AJÁNDÉKBA adunk egy 2 napos PROBLÉMAMEGOLDÓ TRÉNINGET is, ráadásul már jelentkezéskor Tiéd lehet a HATÉKONY IDŐGAZDÁLKODÁS 10 PONTBAN című e-book is!
Jelentkezz még ma az alábbi gomba kattintva!