fbpx
Hol találom az induló képzések listáját?

Képzéseinket három kategóriába osztottuk: támogatott, piaci és ingyenes képzések, melyek listája az Aktualitások menüpontban érhető el, míg a hamarosan induló képzések összesítő listáját a főoldalról elérhető Rajtoló képzések menüben találod.

Mennyibe kerülnek a képzések?

Természetesen minden képzésnek más és más díjszabása van, ezeket minden esetben a képzés aloldalán találod meg az olyan adatokkal együtt, mint a tanfolyam helyszíne, óraszáma, valamint a végzettség birtokában betölthető munkakörök.

Hogyan tudok jelentkezni?

Háromféleképpen: 1. személyesen központi irodánkban Zalaegerszeg központjában, a Rákóczi út 4-8. szám alatt hétköznapokon 8 és 16 óra közt, vagy 2. központi telefonszámunkon, a +36-92/314-390-n, esetleg 3. e-mailben egységes jelentkezési űrlapunkon ide kattintva.

Ha online jelentkezek, mi a jelentkezés menete?

Az ezen a linken található online jelentkezési lapunkat kitöltve a jelentkezésed másodpercek alatt a rendszerünkbe kerül, ahol kollégáink megkezdik annak feldolgozását. Ezt követően 48 órán, azaz 2 munkanapon belül telefonon fognak majd keresni az általad megadott telefonszámon, hogy választ adjanak időközben felmerül kérdéseidre, és tájékoztassanak a továbbiakról.

Mi történik, ha nem érnek telefonon?

Kollégáink általában kétszer, két különböző napszakban próbálnak elérni telefonon, amennyiben ez sikertelenül zárul, úgy e-mailben fogják küldeni a részedre az információkat, illetve a jelentkezéshez elengedhetetlen jelentkezési lapot. Fontos, hogy a jelentkezésed leadásának ezért helyesen add meg a telefonszámod, és az e-mail címed.

Mikortól érvényes a jelentkezésem?

Az e-mailben megkapott jelentkezési lapot a saját adataiddal kitöltve kell visszajuttatnod a részünkre akár e-mailben, akár postai úton, a tandíj első részletét pedig ezzel párhuzamosan szükséges utalnod a bankszámlaszámunkra. A jelentkezésed akkor válik aktívvá, mikor mindkét feltétel teljesült.

A tandíjat egy összegben kell fizetnem?

Erre is lehetőséged van, de alapvetően havi, kamatmentes részletfizetést kérünk, megközelítőleg egyenlőre összegű részletekkel, melyekre vonatkozó pontos útmutatást az első óra alkalmával egyeztetjük.

Kapható-e kedvezmény, vagy támogatás a képzések tandíjára?

GYES-en, és GYED-en lévőknek van egy állandó 5%-os kedvezményünk, melynek igénybevételéhez a GYES, vagy a GYED igazolását kérjük csupán, ezen túl az illetékes Járási, vagy Munkaügyi Hivatal tud tájékoztatást adni további kedvezmények igénybevételéhez. Az ő elérhetőségeiket ide kattintva éred el.

Milyen feltételekkel kezdhetek el egy OKJ-tanfolyamot?

Általában két eset lehetséges, egy képzés vagy 8 általános végzettséghez, vagy középiskolai érettséghez kötött, ezen felül alapfeltétel a betöltött 18. életév. Ezen felül minden jelentkezéshez szükséges a legmagasabb iskolai végzettség, valamint személyi igazolvány és lakcímkártya fénymásolata, illetve a TAJ-szám. Bizonyos képzések egészségügyi alkalmasságot is követelnek, az, hogy ehhez elég-e üzemorvosi igazolás, vagy szakellátói igazolásra van szükség, minden esetben a képzés Szakmai és Vizsgakövetelményben foglalt rendszere szabályozza meg, melyről a kollégák tudnak tájékoztatást adni.

Minden képzéshez tartozik szakmai gyakorlat?

Igen, ez alapkövetelmény, minden képzés aloldalán olvasható a pontos gyakorlati óraszám, arról pedig, milyen intézményben, és milyen módon lehetséges letölteni, szintén a kolléganők tudnak telefonon, vagy az első óra alkalmával bővebb tájékoztatást adni.

Mindig minden tanórán meg kell jelennem?

Igencsak hasznos, ha mindig ott vagy, mikor óra van, hiszen ott olyan plusz ismereteket is elsajátíthatsz, melyeket esetleg a tananyag sem tartalmaz, és melyet a későbbiekben a munkaerőpiacon is felhasználhatsz. Ettől függetlenül minden OKJ tanfolyam esetében egységesen 20% hiányzás megengedett.

Kell a tanfolyamok alatt vizsgákat tennem, vagy csak a legvégén?

Az OKJ tanfolyamok esetében az egyes modulokat vizsgák zárják le, tehát ez esetben igen.