fbpx
A képzés célja (Word)

A Digitális kompetenciák fejlesztése – WORD célja az informatikai írástudás elterjesztése, és annak elősegítése, hogy minél több ember az Információs Társadalom teljes értékű tagjává válhasson.

Megszerezhető kompetenciák: A résztvevő képessé válik dokumentumokkal dolgozni és azokat különböző fájl formátumokban elmenteni. A képzés résztvevője a hatékony munkavégzés érdekében képes a beépített funkciókat (pl. Súgó) használni. A résztvevő képessé válik olyan rövid dokumentumokat létrehozni és szerkeszteni, amelyeket meg lehet osztani másokkal, és továbbítani is lehet. A résztvevő képessé válik egy dokumentumba táblázatokat, képeket és rajzolt objektumokat beszúrni. A résztvevő képessé válik dokumentumokat körlevélhez előkészíteni. A résztvevő képessé válik beállítani az oldalszámozást, a nyomtatás előtt ellenőrizni a helyesírást.

A képzés célja (Excel)

A Digitális kompetenciák fejlesztése – EXCEL célja az informatikai írástudás elterjesztése, és annak elősegítése, hogy minél több ember az Információs Társadalom teljes értékű tagjává válhasson.

Megszerezhető kompetenciák:  A résztvevő képessé válik táblázatokat létrehozni, menteni különböző fájl formátumokban; A hatékonyság érdekében ismerni kell a résztvevőnek beépített funkciókat pl. a Súgót. A résztvevő képessé válik a cellába adatot bevinni és listákat létrehozni. Tudni kell adatot kijelölni, rendezni, másolni, mozgatni, törölni, továbbá
A résztvevő képessé válik sorokat és oszlopokat szerkeszteni a munkalapokon; másolni, mozgatni, törölni és megfelelően átnevezni a munkalapokat. A résztvevő képessé válik táblázatkezelő funkciók segítségével matematikai és logikai függvényeket létrehozni. Megfelelő gyakorlattal kell rendelkezni a függvények létrehozásában és a függvényhibák felismerésében, illetve A résztvevő képessé válik szám és szövegtartalom formázására; A résztvevő képessé válik az információ minél pontosabb átadása érdekében kiválasztani, létrehozni, és formázni a megfelelő grafikont. A résztvevő képessé válik a táblázat oldalszámait megfelelően beállítani, illetve ellenőrizni és javítani a tartalmat a nyomtatás előtt.

A képzés célcsoportja

Szociális ellátásban résztvevők, kiemelten az aktív korú női munkavállalók, akiknek nehézséget okoz a munka és a magánélet összehangolása, különös tekintettel a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetűekre (pl.: pályakezdő fiatal, kisgyermekes, fogyatékos gyermeket nevelő vagy
fogyatékossággal élő, gyermekét egyedül nevelő, nagycsaládos, idős hozzátartozót gondozó, stb.)