fbpx

Felnőttképzési engedélyszám: E-000320/2014/D022

Miért lehetnek hasznosak az Ön számára a Vállalkozási ismeretek tanfolyamunk?

A képzésben résztvevők a program elvégzése után képesek legyenek önálló vállalkozások létrehozására, irányítására és sikeres működtetésére:

  • megtanulja, hogy a vállalkozás indításához és működtetéséhez kapcsolódó jogi folyamatokat átlássa, tisztában legyen a vállalkozót terhelő büntető- és polgárjogi felelősséggel, és elsajátítsa a hatóságokkal, valamint az ügyvéddel, könyvvizsgálóval, stb. való kapcsolattartás formáit és technikáit.
  • megismeri a vállalkozás irányításához szükséges korszerű vezetői szerepeket, a munkafolyamatokat komplex menedzselését és kontrollját, a problémák proaktív, konstruktív megoldását, a munkavállalók motiválását.
  • megismeri az adózással kapcsolatos kötelezettségeket, az ezzel kapcsolatos határidőket.
  • átlátja a számviteli jogszabályokat, a beszámoló készítés folyamatát és az ezzel kapcsolatos kötelezettségeket.  Megtanulja a házipénztár és a bankszámla kezelését.
  • megtanul:átfogó marketingstratégiát kidolgozni, üzleti tervet összeállítani, értékesítési tervet készíteni.
Rólunk mondták

Véletlenül kerültem a Munkaügyi Központ által finanszírozott Vállalkozási ismeretek tanfolyamra. A kezdeti fenntartásaim gyorsan eltűntek, Kovács Ferencné Zsuzsa és Fejes Ágnes oktató óráin nagyon sok hasznos ismeretet sajátítottunk el.

Amellett, hogy az elméleti ismertek elsajátításával egy biztos alapot kaptunk a gazdasági ismeretek terén, rendkívül hasznosnak tartom az előadók gyakorlati életből vett példáit, életszagú feladatait. A csoportmunka során személyre szabott tanácsokat kaptunk a saját szakmánkra, indítandó vállalkozásunkra vonatkozóan.

Külön kiemelném Benke László vendégelőadó előadását, “gyakorló” vállalkozóként megosztotta velünk egy sikeres vállalkozás indításának nehézségeit, tapasztalatait.

Kezdő vállalkozók számára csak ajánlani tudom, amennyiben konkrét céllal vesz részt valaki a képzésen, nagyon sok gyakorlati tanácsot fog kapni az ötletei megvalósításához.”

Gerencsér Éva
tanfolyami résztvevő