fbpx
Kinek lehet izgalmas a Pedagógiai asszisztens képzés?
  • akik gyerekek közelében képzelik el a jövőjüket
  • akik szívesen vesznek részt a jövő generációjának nevelésében
  • akik hatékony csapatmunkában szereznének mélyebb pedagógiai, szociológiai, pszichológiai ismereteket
  • akik komplex munkafolyamatok elvégzésére érzik képesnek magukat
Mi egy Pedagógiai asszisztens feladata?
animator-kepzes

A pedagógiai asszisztens óvodában, iskolában, gyermekotthonban, lakásotthonban és egyéb (gyermeknevelő, gondozó) intézményben foglalkoztatott szakember, aki felsőfokú végzettségű szakember, irányítása mellett végzi szakirányú munkáját. A kompetenciahatárokat betartva közreműködik a gyermek/fiatal tevékenységeinek, tanítási óráinak előkészítésében és lebonyolításában. Részt vesz az intézményen belüli és intézményen kívüli programok, szabadidős feladatok előkészítésében és lebonyolításában.

Felügyeli, kíséri a csoportot, gondozási feladatokat lát el, részt vesz a gondjaira bízott gyermek/fiatal higiénés szokásrendszerének kialakításában. Koordinálja a család és az intézmény kapcsolattartását. Munkája során differenciált bánás-módot alkalmaz. Különös figyelmet fordít a hátrányos szociokulturális környezetből érkező gyermekre, tanulóra és családjára, valamint figyel a különleges gondozáshoz való jog érvényesülésére. Munkáját a családokkal, más szakemberekkel és a gyermekkel/fiatallal történő kölcsönös tisztelet, tolerancia és hatékony kommunikáció határozza meg.

kisgyermekgondozó-és-nevelő-01

Mennyibe kerül a Pedagógiai asszisztens képzés?

A képzés tandíja 182.000 Ft.

(A díj KIZÁRÓLAG a tandíj költségét jelenti, a vizsgáztatás díját nem tartalmazza.)

A felnőttképzés új rendszerében a részszakmák és szakképesítések tekintetében vizsgát független akkreditált vizsgaközpontnál lehet tenni,
a vizsgadíj összegét a vizsgaközpont határozza meg.

A vizsgára jelentkezés adminisztráció feladataiban intézményünk segíti a képzésen résztvevőket.

Egy összegű befizetés esetén 10.000 Ft kedvezményt biztosítunk, vagyis így a képzés csupán 

172.000 Ft-ba kerül Neked.

Mit kell még tudnom a képzésről?
gyógypedagógiai-segítő-munkatárs-01

A képzés bemeneti feltétele: érettségi végzettség
Képzés kezdete: 2022. szeptember 17.
Képzés vége: 2023. február 25.
Tananyagegység szerinti ütemezés:
Pedagógiai, pszichológiai ismeretek: 2022.09.17 – 2022.11.12.
Szabadidő-pedagógia: 2022.11.12 – 2022.12.03.
Kommunikáció és viselkedéskultúra 2022.12.10 – 2022.12.17.
Családpedagógiai alapismeretek: 2023.01.07 – 2023.02.04.
Gondozás és egészségnevelés: 2022.02.11 – 2022.02.25.

Miként zajlik nálunk az oktatás, és hogy zárul a képzés?

Az előadásokat a munka és család melletti tanulás megkönnyítése érdekében hétvégente tartjuk, ez általában 9 és 17 óra közti elfoglaltságot jelent szombati, vagy vasárnapi napokon. 

A képesítő vizsgára bocsátás feltétele a szakmai képzés követelményeinek teljesítése,  a képző intézmény által a felnőttképzési adatszolgáltatási rendszerben kiállított tanúsítvány. A tanfolyamot egy ún. képesítő vizsga zárja, szakmai vizsgabizottság előtt.

A képesítő vizsgát nem a képző intézmény szervezi és bonyolítja, ezt csak és kizárólag független vizsgaközpont szervezheti.

A vizsga egy gyakorlati, írásbeli és szóbeli vizsgatevékenységből áll, a sikeres vizsgát követően pedig államilag elismert Pedagógiai asszisztens képesítő bizonyítványt vehet majd át, mely szakképesítést tanúsít.

óvodai-dajka-01
A képzés mellé most AJÁNDÉKBA adunk egy 2 napos DRÁMAPEDAGÓGIAI TRÉNINGET is, ráadásul már jelentkezéskor Tiéd lehet a HATÉKONY IDŐGAZDÁLKODÁS 10 PONTBAN című e-book is!
Jelentkezz még ma az alábbi gomba kattintva!
Képzési hitellel kapcsolatos információk

A Felnőttképzési törvény hatályos előírásai alapján felnőttképzés keretében képzési hitel immár csak legalább középfokú végzettséghez kötött szakmai oktatásra, illetve szakmai képzésre vehető igénybe, így felnőttképzési jogviszony keretében folytatott tanulmányok esetében csak az ezen feltétel szerinti képzéseikben résztvevők tudnak majd a képzési hitel lehetőségével élni.

Képzési hitelt igényelhet az a személy, aki: 
  • aktív tanulói vagy felnőttképzési jogviszonnyal rendelkezik
  • 18. életévét betöltött magyar állampolgár, aki 55. életévét még nem töltötte be
  • bejelentett lakcímmel rendelkezik
  • büntetlen előéletű
  • nincs köztartozása
  • a hiteligénylést megelőzően 12 hónapig rendelkezett társadalombiztosítási jogviszonnyal, vagy 12 hónapon keresztül folyamatosan tanulói, felnőttképzési vagy felsőoktatási hallgatói jogviszonyban állt
Ezt a hitelkonstrukciót szakmai oktatáshoz, részszakmára felkészítő szakmai oktatáshoz, engedélyhez kötött szakképesítésre felkészítő szakmai képzéshez, illetve nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű képzéshez kapcsolódóan veheted igénybe.
 
További információ: https://diakhitel.hu/kepzesihitel/