fbpx
Kinek lehet izgalmas a Pedagógiai asszisztens képzés?
  • akik gyerekek közelében képzelik el a jövőjüket
  • akik szívesen vesznek részt a jövő generációjának nevelésében
  • akik hatékony csapatmunkában szereznének mélyebb pedagógiai, szociológiai, pszichológiai ismereteket
  • akik komplex munkafolyamatok elvégzésére érzik képesnek magukat
Mi egy Pedagógiai asszisztens feladata?
animator-kepzes

A pedagógiai asszisztens óvodában, iskolában, gyermekotthonban, lakásotthonban és egyéb (gyermeknevelő, gondozó) intézményben foglalkoztatott szakember, aki felsőfokú végzettségű szakember, irányítása mellett végzi szakirányú munkáját. A kompetenciahatárokat betartva közreműködik a gyermek/fiatal tevékenységeinek, tanítási óráinak előkészítésében és lebonyolításában. Részt vesz az intézményen belüli és intézményen kívüli programok, szabadidős feladatok előkészítésében és lebonyolításában.

Felügyeli, kíséri a csoportot, gondozási feladatokat lát el, részt vesz a gondjaira bízott gyermek/fiatal higiénés szokásrendszerének kialakításában. Koordinálja a család és az intézmény kapcsolattartását. Munkája során differenciált bánás-módot alkalmaz. Különös figyelmet fordít a hátrányos szociokulturális környezetből érkező gyermekre, tanulóra és családjára, valamint figyel a különleges gondozáshoz való jog érvényesülésére. Munkáját a családokkal, más szakemberekkel és a gyermekkel/fiatallal történő kölcsönös tisztelet, tolerancia és hatékony kommunikáció határozza meg.

kisgyermekgondozó-és-nevelő-01

Mennyibe kerül a Pedagógiai asszisztens képzés?

A képzés tandíja 162.000 Ft.

(A díj KIZÁRÓLAG a tandíj költségét jelenti, a vizsgáztatás díját nem tartalmazza.)

A felnőttképzés új rendszerében a részszakmák és szakképesítések tekintetében vizsgát független akkreditált vizsgaközpontnál lehet tenni. Az átmeneti időszakban a vizsgáztatás feladatát az IKK (Innovatív Képzéstámogató Központ) látja el, a vizsgázóknak egyénileg az IKK honlapján kell jelentkezni vizsgára. További információ IDE KATTINTVA!

Egy összegű befizetés esetén 10.000 Ft kedvezményt biztosítunk, vagyis így a képzés csupán 

152.000 Ft-ba kerül Neked.

Mit kell még tudnom a képzésről?
gyógypedagógiai-segítő-munkatárs-01
  • A tanfolyam időtartama 7 hónap, az órabeosztást még a képzés indulása előtt kézhez kapod
  • A képzés teljes óraszáma 1000 óra, mely előzetes tudás-szintméréssel csökkenthető
  • Pedagógiai asszisztens képzés bemeneti feltétele érettségi végzettség megléte
  • A tanfolyam helyszín: 8900 Zalaegerszeg, Rákóczi út 4-8.
Miként zajlik nálunk az oktatás, és hogy zárul a képzés?

Az előadásokat a munka és család melletti tanulás megkönnyítése érdekében hétvégente tartjuk, ez általában 9 és 17 óra közti elfoglaltságot jelent szombati, vagy vasárnapi napokon. 

A képesítő vizsgára bocsátás feltétele a szakmai képzés követelményeinek teljesítése,  a képző intézmény által a felnőttképzési adatszolgáltatási rendszerben kiállított tanúsítvány. A tanfolyamot egy ún. képesítő vizsga zárja, szakmai vizsgabizottság előtt.

A képesítő vizsgát nem a képző intézmény szervezi és bonyolítja, ezt csak és kizárólag független vizsgaközpont szervezheti.

A vizsga egy gyakorlati, írásbeli és szóbeli vizsgatevékenységből áll, a sikeres vizsgát követően pedig államilag elismert Pedagógiai asszisztens képesítő bizonyítványt vehet majd át, mely szakképesítést tanúsít.

óvodai-dajka-01
A képzés mellé most AJÁNDÉKBA adunk egy 2 napos DRÁMAPEDAGÓGIAI TRÉNINGET is, ráadásul már jelentkezéskor Tiéd lehet a HATÉKONY IDŐGAZDÁLKODÁS 10 PONTBAN című e-book is!
Jelentkezz még ma az alábbi gomba kattintva!