fbpx

HR audit

Mit jelent a HR Audit?

A SZÁM-PONT Kft évek óta foglalkozik mikro-kis és középvállalkozások, nagyvállalatok jogszabályi előírásoknak megfelelő képzettséghez kötött munkaterületek felmérésével cégek számára.

Mint oktató és -vizsgaközpont, naprakészek vagyunk a törvényi előírásokkal kapcsolatban. Ezzel a tudásunkkal, oktatásszervező tapasztalatunkkal segíthetjük az Ön és munkaügyi feladatokat ellátó munkatársa napi tevékenységét abban, hogy levesszük a vállukról ezt a speciális tudást, figyelmet igénylő területet, ezzel időt és pénzt takarítva meg Önnek.

Tudja meg, hogy vállalata megfelel-e a hatályos KHEM rendeletnek!

A SZÁM-PONT Kft. által kifejlesztett audit-rendszer segítségével Ön átfogó képet kap a munkavállalók gépkezelő jogosítványairól.

  • Mely gépek kezelésére vonatkozik a rendelet?
  • Mely alkalmazottak hatósági jogosítványának érvényessége jár le 2016.06.30-án?
  • A munkavállaló végzettsége milyen jogosítványok megszerzését teszi lehetővé?
  • Gépek listája, amelyek az alkalmazottak által kezelhetőek.
  • Hogyan kerülheti el az akár milliós nagyságrendű büntetéseket?
Hogyan zajlik a HR Audit?

Képzettség és kompetencia felmérést végzünk egy kidolgozott audit tábla segítségével. – Ehhez a felméréshez szükségünk van a teljes dolgozói állomány által betöltött munkakörökre. Ezeket az adatokat egy excel táblában kérjük be Önöktől

Az adatok ismeretében elvégezzük a megfeleltetést. FEOR számmal kitöltjük az aktuális jogszabályban szereplő munkakörökhöz tartozó előírásokat, majd javaslatot teszünk, megoldásokat kínálunk.

Átvizsgáljuk, ellenőrizzük a cégnél dolgozók képzettséget igazoló dokumentumait, ezt megfeleltetjük a képzettségek jogszabályi előírásával.

Miért érdekelheti HR Audit szolgáltatásunk az Ön cégét?

A felmérést követően az Ön cége kap a teljes dolgozói állományról egy képzési tervet is, mely segítségével tervezhetővé válnak évekre előre a továbbképzések, megújító vizsgák, stb.

Amennyiben a cégvezetés úgy döntenek, hogy mindezzel hosszútávon nincs kapacitásuk foglalkozni, mi mindezt átvállaljuk Önöktől. Évente elvégezzük az átvizsgálást az aktuális dolgozói állományra vetítve, illetve folyamatosan figyelemmel kísérjük a képzési igényüket.